INNSTILLER: Politiadvokat Sturla Henriksbø ber om at det tas ut tiltale mot Oslo-legen. Her i ved annen anledning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vil tiltale lege etter at kvinne døde av overdose

Politiet har avsluttet etterforskningen av saken der en 57-årig Oslo-lege er siktet for drap på sin tidligere samboer Anne Linell Sundt. Politiet innstiller på tiltale i saken, men vil ikke si for hva.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sundt ble funnet død i parets hjem på Bygdøy i Oslo fredag 12. desember 2014. Ni måneder senere ble hennes tidligere samboer pågrepet og siktet.

Den endelige obduksjonsrapporten viste at Sundt døde av en overdose av blant annet morfin. På bakgrunn av obduksjonsrapporten mener politiet at hun ble drept. Samboeren ble pågrepet 13. september 2015 og satt nesten fem måneder i varetekt, men ble løslatt mot meldeplikt i begynnelsen av februar. Han erkjenner ikke straffskyld.

Mandag oversendte politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt sin innstilling i saken til statsadvokaten.

– Jeg har bedt om at det tas ut tiltale, men kan ikke si for hva. Han er fremdeles siktet for drap, grovt bedrageri, dokumentfalsk samt en rekke brudd på helsepersonelloven, sier Henriksbø til TV 2.

Nekter straffskyld

Ifølge politiet brukte 57-åringen et forfalsket testamente for å gjøre krav i Sundts dødsbo. Hun var tidligere gift med en norsk milliardær, og var formuende.

– I avhør, før sommeren, erkjente siktede at han forfalsket testamentet, sier Henriksbø til Dagbladet.

Han antyder overfor TV 2 at en påtaleavgjørelse neppe vil være klar før nærmere påske.

Oslo-legen nekter straffskyld.

– Han har det fryktelig tungt. Du kan jo selv tenkte deg hvordan det er å være anklaget for ha tatt livet av en du har hatt et kjærlighetsforhold til, sa forsvarer Arild Holden fra advokatfirmaet Elden til VG i 2015, da legen ble siktet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder