VAN(N)TRIVES: Sjåføren av denne bilen valgte å prøve seg mot vannmassene, til tross for at en bil sto fast allerede, ifølge politiet. Foto: POLITIET

Seks biler kjørte ut i vannmassene

Kaos etter ekstreme nedbørsmengder på Sørlandet - kloakken spruter

En vel optimistisk sjåfør måtte gi opp da bilmotoren døde midt ute i den vesle innsjøen under E18. Så kom en ny optimistisk sjåfør – og møtte samme skjebne.

Publisert:

Den underlige hendelsen fant sted i en undergang under E18 ved Grimstad – som det siste døgnet har fått ekstreme regnmengder.

Seks har kjørt seg fast

Ifølge avisen Fædrelandsvennen på nett skal i alt seks bilister ha prøvd seg på den samme kjempe-dammen under E18 ved Grimstad – med samme resultat: Bilen sluknet og ble stående bom fast.

– Nå skal vi ut og berge den femte bilen, opplyser vakthavende på Viking redningstjeneste i Grimstad til avisen.

Ifølge avisen er også 2500 husstander uten strøm i Aust-Agder.

– Vi har store problemer med trær som bøyer seg på grunn av snømengdene, sier operasjonsleder Kristian Klausen i Agder politidistrikt til VG.

Fikk du med deg: Politibil i grøften med sommerdekk – politimannen får beholde førerkortet

Politiet tidligere i dag: Kjører du med sommerdekk, mister du lappen

– Det var slik at en bil fikk stans ute i vannet, og sjåføren måtte forlate den. Vi sperret for så vidt av veien, men så kom det en traktor og kjørte ned disse sperringene. Og da sperringene var borte, kom en ny bil og skulle forsøke å ta seg gjennom vannmengdene – men også den ble stående fast, forklarer operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt.

– Vi har nå Viking redningstjeneste på stedet for å redde begge bilene, forklarer han.

Politiet var tilsynelatende ganske oppgitte over den andre sjåføren, og tvitret følgende:

Hvordan er været der du er? Send oss dine bilder!

Han forteller om en svært travel dag og kveld, med store utfordringer både knyttet til det voldsomme snøfallet, og til det ekstreme regnværet som har rammer særlig området rundt Grimstad.

Slik så det ut på stedet tidligere i dag:

Vannkaos

Politiet har fått melding om at en båt var i ferd med å synke i Auglandsbukta – og minner båteiere om å sjekke båtene sine på grunn av det veldige regnværet.

Les også: Dommeren avbrøt fotballkamp i Grimstad

Ifølge Meteorologisk institutt falt det over 117 mm på timene fra midnatt til klokken 18 lørdag – målt på Landvika målestasjon like ved Grimstad.

– Nå spruter også kloakken opp av kummene i sentrum av Lillesand. Kommunen er ute og arbeider med dette. Det er nok overtrykk nedi der på grunn av alt regnværet, konkluderer operasjonslederen.

Les også: 40 centimeter nysnø – og det blir liggende

En bil kjørte også av veien ved Søndeled på fylkesvei 418. Alle tre ble kjørt for sjekk på legevakt med mulig nakkesleng.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder