SPERRET AV: Bevæpnet politi holder vakt ved Åkrehamn skole etter evakueringen mandag formiddag. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Skole på Karmøy evakuert etter bombetrussel

Over 600 personer ble evakuert etter en bombetrussel mot Åkrehamn videregående skole på Karmøy.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Trusselen ble mottatt klokken 10.30. Politiet rykket umiddelbart ut til stedet.

520 elever og rundt 100 ansatte på skolen ble dermed evakuert til Åkra kirke. Evakueringen ble gjennomført før klokken 11. En barnehage i nærheten er også evakuert.

– Skolen fikk melding om at det er en bombe som er plassert på skolen og at den skulle sprenges mandag. Vi ser veldig alvorlig på denne trusselen og vi har foretatt en storstilt evakuering, sier operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt Andre Skram Hansen.

Ved 1430 var skolen klarert: Ingen mistenkelige gjenstander ble funnet.

– Politiet har gjennomført søk i bygningene tilknyttet Åkrehamn videregående skole. Ingen mistenkelige gjenstander er funnet. Sperringene er opphevet, og bygget er nå overlevert eier. Skolen er trygg, og elever og ansatte kan møte til undervisning som normalt i morgen tidlig (tirsdag), skriver politiet.

Rektor ringte politiet

Trusselen ble fremsatt elektronisk.

Det var rektor ved skolen, Åse Bratthammer, som ringte politiet. På nåværende tidspunkt kan hun ikke gi flere detaljer om bakgrunnen for bombetrusselen, men hun opplyser om at situasjonen er under kontroll.

– Nå forsøker vi å roe ned situasjonen, så kommer vi tilbake med mer informasjon når vi vet mer. Det er politiet som holder i det nå, sier hun.

– Hvordan er stemningen i kirken?

– Det er rolig og elevene har det bra. Det skal gå helt fint, det her.

RYKKET UT: Nødetatene var raskt på plass etter at politiet mottok melding om en bombetrussel ved Åkrehamn vgs på Karmøy. Foto: Ingvald Brekkå

Ifølge Karmøynytt har det vært sterke reaksjoner blant elevene. Avisen skriver også at foreldrene ikke fikk hente ungdommene på kirken like etter at de ble evakuert.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder