SNAKKET TIL SKOLEBARNA: Jens Stoltenberg tok turen til Bøler skole for å ønske barna velkommen første skoledag. Foto: Ingunn Andersen

Jens Stoltenberg ønsket barna velkommen første skoledag: - En av de viktigste dagene i livet

BØLER SKOLE (VG Nett) Etter invitasjon fra Tina (10) fikk Bøler skole i Oslo besøk av statsminister Jens Stoltenberg på første skoledag.

  • Ingunn Andersen
  • Francis Lundh
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Første skoledag er en av de viktigste dagene i livet vårt. Regjeringen vil ha flere timer i de små klassene slik at dere kan lære mer, sa Stoltenberg da han møtte elevene på Bøler skole i Oslo i dag.

Har du bilder fra første skoledag?Send dem til VG Nett!

Bildespesial:Lesernes bilder fra første skoledag

VGTV:Tina inviterte statsministeren på besøk

Kaste glans

JENS OG TINA: Her er statsministeren med eleven som klarte å få ham til Bøler skole, Tina Brækkan. Foto: Ingunn Andersen

Det er ikke tilfeldig at Stoltenberg valgte Bøler skole ved årets skolestart. Valget falt da han fikk brev fra Bøler-elev Tina Brækkan (10) med spørsmål om han kunne komme for å kaste glans over dagen.

- Jeg fikk et brev fra Tina der det står at det skulle åpnes ny flerbrukshall samtidig som skolen fyller femti år. Hun spurte om jeg ville komme, og det takket jeg ja til, sier Stoltenberg før han åpnet den nye hallen på den første dagen i det nye skoleåret.

Stolt elev

Tina Brækkan (10) er stolt over å ha klart å få statsministeren til skolen på egenhånd. Sammen med rektor Anne-Lise Gjerde fulgte 10-åringen statsministeren rundt i den nye flerbrukshallen mandag morgen.

- Jeg synes det hadde vært spennende om det kunne skje noe ekstra på første skoledag og ble veldig glad da jeg fikk svar fra Jens Stoltenberg. Jeg måtte nesten skryte litt til lærerne mine, sier hun til VG Nett.

10-åringen, som snart er klar for 6. klasse på Bøler skole, skrev også brev til Kongen da han var syk.

Med både ny flerbrukshall og statsministerbesøk ble det en pangstart på skoleåret til Bøler skole som i tillegg feirer femti år i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder