SNØ I JUNI: Meteorologene melder kaldt vær og nedbør i hele landet. I de to nordligste fylkene blir det snø. Dette er fra en kald dag i Bergen i fjor. Foto: BJØRN ERIK LARSEN

Melder snø i juni

(VG Nett) I dag snødde det i Tromsø. Og det blir ikke bedre neste uke. Meteorologene melder kaldt vær og nedbør i hele landet.

Anne Vinding
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Neste uke blir kald, og i Nord-Norge er det stor fare for iskaldt regn og noen steder venter vi at nedbøren vil komme som snø, forteller meteorolog Martin Grønnetvet i Storm til VG Nett.

Dette dystre værvarselet gjelder i hovedsak for de to nordligste fylkene i landet vårt, men det kan også skje lenger sør, ifølge varslene til Storm Weather Center.

SJEKK VÆRET DER DU BOR HER

Grønnetvet gir lite håp for solhungrige nordmenn. I hele mai er det ikke målt 20 grader et eneste sted i Norge. I Oslo har det ikke vært så kaldt siden 1983, skriver Aftenposten.

I går var nok bare en luredag i hovedstaden da værgudene trakk kvikksølvet opp til nitten grader, og flere trodde sommeren var rett rundt hjørnet.

For ifølge metrologen blir det ikke sommervær i begynnelsen av juni heller. Temperaturene vil holde seg godt under normalt.

- Sommeren kommer nok til slutt. Men ikke neste uke, sier Grønnetvet.

VÆRKONGEN: Er du værekspert? Delta her.

Det vil med andre ord bli byger de første dagene i sør neste uke. Mens Nord-Norge får opphold i første del av uken, og byger de siste dagene. Det blir kaldt hele perioden. Mellom 5 og 10 grader i nord og 10 til 15 grader i sør.

- Du kan tenke deg at det blåser sammenhengende fra julenissen og inn i Nord-Norge hele tiden. Da blir det kaldt, forteller Grønnetvet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder