DEMONSTRASJON: Slik så det ut da et knippe muslimer viste sin motstand mot uttalelsen til Mohyeldeen Mohammad. Foto: Scanpix
DEMONSTRASJON: Slik så det ut da et knippe muslimer viste sin motstand mot uttalelsen til Mohyeldeen Mohammad. Foto: Scanpix

Ni personer demonstrerte mot Mohyeldeen

INNENRIKS

LARVIK (VG Nett) - Det er på tide at et samlet muslimsk miljø snur ryggen til uttalelsene, sier nestleder i Innvandrerrådet i Larvik. I dag møtte ni demonstranter opp på torget i Larvik.

Publisert: Oppdatert: 22.02.10 16:14

Det var flere journalister og fotografer enn demonstranter på Torget i Larvik i ettermiddag. Kun ni personer hadde møtt opp for å vise sin motstand mot Mohyeldeen Mohammads (24) uttalelser.

VG Nett spurte han om ekstrem-meningene.Les hva han svarte her.

- Vi elsker vår profet, men synes at det er veldig synd at noen kommer med slike ubalanserte uttalelser. Vi er skuffet over hans uttalelser, sier organisator for demonstrasjonen, Ahmad Umar til VG Nett.

- Hva synes du om oppmøtet her i dag?

- Det er vi veldig skuffet over. Det er mange som har sagt at de skal komme, men ikke møter opp. Samtidig er det positivt at de som er her, har kommet. Dette er en plass vi kan ytre oss, svarer demonstranten.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Netts journalister direkte her!

Samlingen fremstår som en fiasko i lys av det nestleder i Innvandrerrådet, Liv Berit Nilssen fra Ap sa til Østlands-posten i dag:

- Det er på tide vi får se et samlet muslimsk miljø snu ryggen til uttalelsene. Det er slik vi gjør det i Norge, sa hun til avisen.

Hun sa videre at «alle snakker om denne saken nå og at det er en amper stemning i hele larviksamfunnet». Mohammed Ayob (35) var den eneste som vitnet om amper stemning i Larvik sentrum i dag. Han er imot demonstrasjonen de ni personene holdt.

- Vi støtter ikke Mohyeldeen Mohammads uttalelser, men han må ikke slaktes på gaten. De som møtte opp her, er ikke en del av moskeen. Nå har han reist til Saudi-Arabia, og jeg håper saken blir lagt død, sier han til VG Nett.

Han kjenner ikke Mohyeldeen Mohammad personlig, men vet hvem han er gjennom det muslimske miljøet i Larvik. 24-åringen, som har vært i medienes søkelys den siste uken, forlot Norge i går.

Les også:- Ikke sikkert jeg kommer tilbake

Dagens demonstrasjon var i regi av enkeltpersoner og ikke moskeen i byen.

- Det er flere hundre muslimer som sitter hjemme i dag, men det betyr ikke at de støtter Mohyeldeens uttalelser, sier Ayob.
De ni demonstrantene i Larvik i dag bar plakater med blant annet påtrykket «Vi er uenig med uttalelsen. Vi ønsker en fredelig sameksistens i Norge» og «Hva var formålet med å trykke karikaturtegningene?».

Her kan du lese mer om