PRISVINNER: Amal Aden. Foto: SIMEN GRYTØYR

Innvandrere svikter SV

For fire år siden var oppslutningen om SV 25 prosent blant innvandrere. I dag ligger oppslutningen på 6 prosent. - SV er for snille, mener somaliske Amal Aden.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Den somaliske tolken og forfatteren Amal Aden har støttet SV siden hun kom til Norge for 13 år siden. Nå velger hun Ap.

- Vi tjener ikke på SVs politikk. De sier at alle er greie, og det går ikke. Jeg vil oppfordre alle innvandrere til å stemme på Jens Stoltenberg. Han kan lede landet, sier Amal Aden, som er aktuell med boka «ABC i integrering».

- Jeg håper Arbeiderpartiet vil følge rådene i boka, og oppretter en egen ministerpost for integrering, sier Aden til Klassekampen.

Vil ha tøffere Ap

En fersk undersøkelse utført av Norstat for avisa Utrop viser at de fleste innvandrere gjør som Aden og støtter Arbeiderpartiet. I dag har partiet 38 prosent oppslutning i innvandrerbefolkningen. Samtidig har Frp firedoblet sin oppslutning blant innvandrere fra 2,6 til 10 prosent de siste fire årene.

Les også:- Innvandrere stemmer Frp, som folk flest

Adens støtte til Arbeiderpartiet er imidlertid ikke betingelsesløs.

- Jens Stoltenberg fører en god politikk på de fleste områder, men Ap ligger langt bak når det gjelder asylpolitikken. De som søker asyl på feil grunnlag og bruker tiden sin i Norge på å begå kriminalitet, de sendes ikke ut av landet. Her må Ap bli tøffere, sier hun.

Urealistisk SV

Hun tror mange oppfatter SV som urealistiske.

- Jeg er enige med dem i klimapolitikk og miljø, men jeg er uenig med dem i kriminalitet og integrering. Her har ikke SV kontroll. Jeg vet om innvandrere som har gått fra å stemme SV til å stemme Frp, sier Aden.

Usikker? Sjekk hvilket parti som jobber for deg!

Ap-politiker Elvis Chi Nwosu har den samme erfaringen. Til Utrop sier han at han bruker mye tid på å få norskafrikanere til å stemme Ap i stedet for Frp.

- Frps sterke retorikk, særlig i kriminalitetsspørsmål, appellerer til ganske mange fra vårt miljø, sier Nwosu.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder