UTE AV KONTROLL: Med politiet i hælene, knuste demonstrantene vinduer langs Karl Johan. Kun 10 av dem risikerer straff. Foto: Dennis Ravndal

72 barn pågrepet i voldelige Oslo-demonstrasjoner

(VG Nett) Politiet melder at mer enn én av tre demonstranter som ble pågrepet under Gaza-demonstrasjonene i Oslo, var mindreårige.

Artikkelen er over 11 år gammel

Under demonstrasjonene 8. og 10. januar, som utviklet seg til rene gateslag, ble totalt 194 personer pågrepet eller innbrakt. Etter nærmere opptelling slår politiet i hovedstaden fast at en stor andel var barn under 18 år.

- Av de 194 personene var 122 over 18 år, mens 72 var under 18 år, heter det i pressemeldingen fra Oslo politidistrikt.

Ifølge politiet var det flest mindreårige som ble pågrepet under demonstrasjonen lørdag 10. januar.

VGTV:- Vi ville bare vekke Norge

VGTV:Her knuser demonstrantene Karl Johan

17 kvinner pågrepet

Oversikten politiet har jobbet ut, viser at flesteparten av de pågrepne, 161 av totalt 194, er norske statsborgere.
Politiet har tidligere uttalt at de mener et fåtall av de som utøvde vold i gatene disse dagene virkelig brenner for konflikten i Gaza. De mener at de snarere så på demonstrasjonene som en mulighet for å bråke, herje og rasere.

I tillegg til å inneha norske pass, var de fleste menn med bopelsadresse i Oslo. 17 kvinner ble pågrepet av politiet.

De fleste av de innbrakte og pågrepne har ifølge politiet ikke vært registrert for kriminelle forhold eller handlinger tidligere. Noen få er imidlertid registrert for enklere forhold.

Politiet varsler at alle de 194 som ble tatt av politiet vil bli fulgt opp individuell ved sin lokale politistasjon. Denne oppfølgingen vil bli gjort i samarbeid med Oslo kommune.

- Hensikten er å forebygge at lignende episoder som ved de siste demonstrasjonene gjentar seg, heter det i pressemeldingen.

I formiddag skal Justisministeren og Barne- og likestillingsministeren presenterer oversikt over tiltak etter demonstrasjonene som utartet seg i Oslo. VG Nett kommer tilbake med mer informasjon fra denne pressekonferansen.

DEBATT:- De tror visst flaskeknusing er løsningen på alt

TÅREGASS: Sentrumsgatene i Oslo hadde en tåke av tåregass hengende over seg under de voldelige demonstrasjonene. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder