Lærerne «beleirer» Kommunenes Hus

KS-styreleder Helgesen: Skal jobbe med å finne løsning

KS-hovedstyre diskuterer konflikten med lærerne nå

Omtrent hundre lærere har slått ring om bygget der motparten KS i ettermiddag diskuterer en mulig løsning på streiken. - Vi ønsker å finne en løsning, sier KS-styreleder Gunn-Marit Helgesen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Vi vil vise at vi er til stede, og vi har forventninger til at styremøtet i KS kan bidra til at vi nærmer oss en løsning på konflikten, sier hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet i Akershus, Eivind Martinsen.

Han er blant lærerne som har stilt seg opp ved døren til Kommunenes Hus, der Kommunenesektorenes organisasjon (KS) holder til.

- Gjør dere dette for å legge press på KS?

- Ja, det er meningen, det. Jeg håper de legger merke til at vi er her.

Styreleder Gunn-Marit Helgesen (H) i KS, sa til VG like før møtet at hun ville jobbe for en løsning.

- Det viktigste er at vi beklager streiken og ønsker å finne en løsning. Jeg regner med at hovedstyret vil bidra til å finne en løsning, og at vi kan gjenoppta diskusjonen med motparten, sa KS-leder Gunn-Marit Helgesen før hun gikk inn i møterommet til de andre i arbeidsgiverforeningens hovedstyre.

KS opplyser at lærerne ikke varslet sin ankomst på forhånd.

- Det er helt greit med en slik markering fra lærerne, så lenge de lar folk passere fritt og ikke kommer inn i Kommunenes Hus. Det går vel inn under ytringsfriheten, sier kommunikasjonsdirektør Jørn Baade til VG.

Styreleder Gunn Marit Helgesen i KS (H) ville ikke kommentere de streikende lærernes spontanaksjon utenfor møtelokalet.

- Vi har ulike roller. Jeg må ivareta våre medlemmer som er kommunene og som har bedt oss reforhandle en avtale og har anbefalt den skissen som ligger der, sier Helgesen til VG.

- Ønsker dialog og løsning

Tirsdag morgen skrev VG at KS jobber med en plan som de vil forsøke å få tilslutning til på styremøtet som begynner klokken 12.30, før deretter å søke enighet med Unio/Utdanningsforbundet.

Etter hva VG erfarer kan det ende med et felles initiativ overfor regjeringen.

Styreleder Gunn Marit Helgesen (H) i KS bekreftet overfor VG at de er villige til å søke nye løsninger for å stanse streiken.

- Ja, vi ønsker dialog og løsning, så vi sitter ikke stille, men forsøker å finne løsninger som alle kan samles om. Vi planlegger initiativ som vi håper kan løse opp den vanskelige situasjonen.

Klokken 16 vil KS holde en pressekonferanse for å informere om hva de er kommet frem til.

Titusener av elever rammet

Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund (SL), Norsk Lektorlag (NL) og Musikernes Fellesforbund har alle trappet opp streiken ved skolestart. Så langt er 64.000 elever rammet.

Et kjernepunkt i konflikten er spørsmålet om hvorvidt lærerne skal kunne pålegges å være til stede på skolen i inntil 7,5 timer daglig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder