15 ÅR: Thomas Millennium feiret nyttår og bursdag med kalkun og sang. Dette bildet er fra et besøk til New York. Foto: PRIVAT,

Thomas Millennium (15): Artig å være nyttårsbarn

Kian ble født i 2015 – og ti sekunder

Vesle Kian ble født ti sekunder inn i det nye året på Ahus, og ble med det årets nyttårsbarn. Thomas Millennium (15) synes det er stor stas å være 2000-barnet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Årets nyttårsbarn heter Kian Wilhelm Siem Swainsbury og ble født på Akershus universitetssykehus (Ahus) ti sekunder over midnatt 1. januar 2015.

– Jeg trodde ikke vi skulle rekke det. Sist jeg så på klokken mens jeg lå der, var det et kvarter til midnatt. Så så jeg at mannen min og jordmor sto og lo, sier nyttårsbarnets mor Lisa Siem Johnsen (33) til NTB.

En annen som ble født på selveste nyttårsaften, er Thomas Millennium Sivertsen (15) i Bodø.

HEI, 2015! Kian Wilhelm Swainsbury Siem er det tredje barnet til pappa Adam Swainsbury og mamma Lisa Siem Johnsen. Foto:,NTB SCANPIX

Eldst i klassen

Gutten med det originale navnet ble født fem timer og 33 minutter ut i det nye årtusenet. Han var riktignok ikke førstemann ut (det var en gutt i Tønsberg), men Thomas Millennium var 2000-barnet i nord.

– Jeg synes navnet mitt er fint. Det er kanskje litt langt, men kjempefint. Når jeg forteller folk hva jeg heter, sier de: «Det er du som er nyttårsbarnet!». De har sett meg i avisen, forteller den nybakte 15-åringen til VG.

– Hvordan har det vært å være nyttårsbarn?

– Artig og veldig interessant. Jeg er eldst i klassen, og det kan ha sine fordeler. For eksempel sier læreren at den eldste får ansvaret for de andre når han skal ut av klasserommet. Så da får jeg det hver gang. Det er kult.

Navnefleip

Faren Gjermund Sivertsen var arkitekten bak navnevalget.

– Egentlig var det sagt på fleip til journalisten som lagde sak om nyttårsbarnet. Men så ble det slått opp at vi vurderte å kalle ham Thomas Millennium. Vi ble litt tatt på senga. Avisen hadde til og med fått navnet forhåndsgodkjent hos namsmannen.

DEN GANG DA: Nyttårsbarnet i Bodø år 2000, sammen med sine foreldre Elin Johansen og Gjermund Sivertsen. Foto: ,

– Vi smakte litt på det, vurderte for og imot, og etter hvert syntes vi det ville bli et fint minne for ham – at han var den førstefødte, sier Sivertsen.

Moren Elin Johansen forteller at hun syntes Thomas Millennium klang godt.

– Han har vokst opp med navnet, og vi har vært veldig bevisst på at det er dét han heter. Folk stusser litt, og spør: «Hva sa du nå? Heter han virkelig det?» Og så sier de: «Så kult!»

Fotballspiller

Thomas Millennium synes ikke det er noe problem å ha bursdag på nyttårsaften. I går feiret han sine 15 år og året 2015 med kalkun og bursdagssang. Thomas tar heller ikke på veie for at han ofte får en kombinert jule- og bursdagsgave.

– Jeg kan få én stor eller to små gaver. Jeg liker som oftest å få én stor. I år fikk jeg fotballsko, og det ble jeg veldig glad for. Jeg spiller fotball på Grand. Vi er ganske gode, og treneren sier jeg kan settes overalt, men som regel er jeg venstre eller høyre back.

– Du vokter klasserommet og er potet på banen. Kan vi konkludere med at du er en pliktoppfyllende og allsidig kar?

– Ja, jeg er helt enig i det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder