RASER: - Jeg er ikke i tvil om at dette er en drittpakke fra Ap mot Frp, sier Mazyar Keshvari. Foto:Trond Solberg,VG

Den heftige «netthets»-krangelen fortsetter: Frp: Drittpakke fra Ap

Ap slår tilbake – etterlyser Siv Jensen

Johansen: Ryddet opp etter «nazivissvas»

Mazyar Keshvari (Frp) mener Ap har satt i gang en «drittpakke» og anklager Hadia Tajik og Ap for å ha planlagt en svertesak i beste sendetid. Ap mener Frp-ledelsen er fraværende i debatten.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Torsdag havnet han i en opphetet diskusjon med Hadia Tajik (Ap) under Debatten på NRK. Og krangelen er slett ikke over:

- Kampanjen som Ap nå har startet for å få oppmerksomheten vekk fra en av vår tids største utfordringer, er ikke annet en patetisk skue, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari.

I tv-debatten tok Tajik et oppgjør mot islamretorikken i Frp, med bakgrunn i den siste ukens kontroversielle støtteutspill av Frp-representanten Ulf Leirstein i sosiale medier.

Mot slutten av direktesendingen uttrykte Tajik at det er på høy tid at Frp tar skittentøyvasken sin.

– Det var en merkelig avslutning på debatten, og hadde ikke noe med tema å gjøre. Hun hadde tydeligvis forberedt dette. Jeg synes det er underlig at man bruker en så viktig debatt til å ta opp helt andre ting og, for debatten, irrelevante tema, sier Keshvari til VG.

Han understreker at han mener det er uhørt at Tajik blir utsatt for sjikane og netthets.

– Dessverre er vi mange i det offentlige rom som opplever dette – inkludert meg selv. Men det har aldri falt men inn å legge ut om dette i slutten av en debatt om en helt annen sak.

- Politisk motiv

Keshvari er overbevist om at Arbeiderpartiet hadde en hensikt med Tajiks utspill.

– Jeg vet ikke hvorfor dette kom akkurat nå, men det er ingen tvil om at det må være et politisk motiv bak det. Plutselig ble debatten et oppgjør med Frp i en rekke saker som var helt malplasserte. Jeg kjenner meg ikke igjen i kritikken om at Frp har rettet en rekke påstander mot henne. Tajik sauser sammen mye rart.

Keshvari ser ingen grunn til at Frp trenger å ta et internoppgjør om sin islamretorikk, slik Tajik anmodet om.

– Vi i Frp må selvfølgelig også ha en debatt om hvordan våre tillitsvalgte bør fremstå. Vi har egne kurs og konferanser med veiledning om hva som er akseptabelt. Men at Frp skal ha noen spesielle utfordringer kontra andre partier, tror jeg ikke noe på.

Ifølge stortingsrepresentanten er det kun i Arbeiderpartiet, og ikke blant folk flest, at det finnes en oppfatning om at Frp har særskilt mange løse kanoner.

Hovedbildet er ikke at Frp-politikere er folk med dårligere holdninger enn andre politikere, sier han.

- Hårreisende oppførsel

SLÅR TILBAKE: - Å redusere et tema om netthets, ekstremisme og sjikane til et spørsmål om planlagte utspill mot Frp, er svært spesielt, sier Aps Raymond Johansen. Foto:,

Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet reagerer på Keshvaris uttalelser:

- Å redusere et tema om netthets, ekstremisme og sjikane til et spørsmål om planlagte utspill mot Frp, er svært spesielt. Det er jo Leirstein med sin hårreisende oppførsel på nettet som har forårsaket denne debatten, sier Raymond Johansen.

Ap-toppen sier han for lengst har varslet at det er på tide å ta et oppgjør med ekstreme holdninger.

- I min verden er det rimelig ekstremt å hevde at en sentral politiker i Norge støtter halshugging, sier Johansen.

- Men det har jo Leirstein beklaget?

- Fikenbladet er at han faktisk har beklaget, men hva han har beklager er jeg jammen ikke sikker på. Keshvaris utspill beviser at disse sakene blir sett på som mediehåndteringsspørsmål og ikke et holdningsspørsmål fra Frps ledelse. Igjen så registrerer jeg at Frp forsøker å sette seg selv i en offerrolle, sier Raymond Johansen.

- Vi tar oppgjør

Partisekretæren avviser også at Ap ikke har ryddet opp i egne rekker:

- Keshvari kom med feilaktige påstander i «Debatten» om at Aps ledelse ikke hadde tatt et oppgjør med denne sametingsrepresentanten som hevdet Holocaust var propaganda. Da jeg fikk vite om dette nazivissvaset, så ba jeg ham pelle seg bort fra partiet. Vi tar et oppgjør med hatet. Mitt håp er at Frp gjør det samme.

- Var Hadia-utspillet en planlagt Ap-strategi?

- Absolutt ikke. Debatten startet jo en uke før, da Hadia så betimelig satt søkelys på den uheldige utviklingen med at hele justispolitikken til Fremskrittspartiet på Stortinget og i regjeringen, styres kun av menn. Da svarte Leirstein med å støtte Facebook kommentaren «Uheldig muslimdominans å ha Hadeda Taquia som leder i justiskomiteen», sier Raymond Johansen.

Ap-toppen viser til at KrF-leder Knut Arild Hareide umiddelbart tok avstand da en Krf-tillitsvalgt hevdet at Hadia bidro til å utrydde den norske, kristne kulturarven.

- Det er en lederoppgave å ta slike oppgjør og sette en standard. Jeg savner at Frps ledelse har gått ut og vært tydelige på dette – slik statsministeren har vært, sier Johansen.

- Frp-ledelsen er fraværende?

- De sier ingen kommentar hele tiden. Jeg forstår at det er mye arbeid i regjering, men dette er et holdningsspørsmål, og jeg savner et tydelig oppgjør fra Siv Jensen, Solveig Horne og for så vidt Anders Anundsen. De velger heller å angripe oss enn å ordne opp i egne rekker, sier Johansen.

- Har beklaget

Frp ble fredag forelagt flere spørsmål fra VG. De ble håndtert av Mazyar Keshvari. Han avviser at Frp-ledelsen ikke ønsker å møte Ap til debatt.

- Frp-ledelsen møter Ap-ledelsen i mediedebatter når som helst. Men det er ikke det samme som at det er opp til Ap-ledelsen å definere hvor og hvordan en debatt skal foregå, sier Mazyar Keshvari.

- Hvorfor har ikke Frp-ledelsen kommentert spørsmål omkring Ulf Leirsteins aktiviteter på Facebook?

- Grunnen til det er at Ulf Leirstein har innsett feilen han har begått ved å trykke like på denne usmakelige videoen. Det har han beklaget. Når noen innser at de har begått feil og sender personlig beklagelse – og beklager offentlig i aviser og på sosiale medier, så skjønner jeg ikke hva mer Raymond Johansen krever. Man skulle tro at sosialdemokrater var ufeilbarlige, sier Keshvari. Og legger til:

- Jeg er ikke i tvil om at dette er en drittpakke fra Ap mot Frp, sier Keshvari og viser til at partiet har tatt grep i flere saker.

- Frp har ekskludert tillitsvalgte på grunn av deres oppførsel og uttalelser som ikke har vært i tråd med våre verdier. Vi har vært krystallklare når mennesker har gitt uttrykk for forkastelige og uholdbare holdninger, sier han.

- Ap er desperate

Frps innvandringspolitiske talsmann fyrer også av følgende kraftsalve:

- Jeg forstår godt at Ap er desperate og nødt til å vri seg unna og gjøre alt de kan for å få oppmerksomheten bort fra den viktige og nødvendige debatten om radikal islams utvikling i Norge med tanke på at de har null troverdighet i det spørsmålet og alt som har med beredskap og sikkerheten til det norske folk å gjøre.

- Jeg forstår at det ikke er enkelt å ha en partileder som er en vandrende floskelmaskin som ikke klarer å komme med annet enn selvfølgeligheter, og som i sin tid som utenriksminister under karikaturstriden var mer opptatt av å beklage ytringsfrihet i land som mangler de mest grunnleggende rettigheter fremfor å kjempe for de grunnleggende verdiene vårt demokrati er tuftet på. Men denne drittpakken de er i ferd med å komme med nå holder ikke mål, tordner Keshvari.

Ap-sekretær Raymond Johansen svarer slik på det kraftige angrepet fra Keshvari:

- Vi merker oss at Frps ledelse fremdeles er fraværende, og har ingen ytterligere kommentarer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder