Druknet hund funnet bundet til sementblokk

En død hund ble funnet under Krapfossbrua i Moss søndag. Da forbipasserende fikk den på om bord i en båt, oppdaget de at hunden var bundet fast til en sementblokk.

  • Cathrine Ekehaug

Søndag fant to kvinner en hund senket i sjøen i Moss, bundet fast til en sementblokk. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Søndag kveld melder NTB at Dyrevernalliansen utlover en dusør på hele 10.000 kroner for tips som kan oppklare saken om den druknede hunden.

– Dette er en såpass åpenbar kriminell handling at vi har valgt å utlove dusør til den eller de som kan hjelpe oss i denne saken, sier Live Kleveland i Dyrevernalliansen til Dagbladet.

- Helt forferdelig

– Jeg synes det er helt forferdelig, sier Maylén Annie Hansen til VG. Hun var en av dem som fant hunden søndag ettermiddag.

Hansen var ute og gikk tur på morgenen. Da hun gikk over broen og tittet nedi vannet, oppdaget hun at det lå en hund under vannflaten.

– Jeg ble sjokkert, og tenkte: «Herregud, er det en hund?». Det kom en annen dame forbi, og da stoppet jeg henne og spurte om hun trodde det var en hund.

I det de to kvinnene sto på broen og snakket sammen, kom det en båt under broen.
Hansen og den andre kvinnen ropte til personene i båten at de må stoppe og sjekke.

Bundet til betong

– De stoppet opp, og ringte politiet. Tilfeldigvis kom det en politipatrulje forbi akkurat da, så de kom og hjalp til, forklarer Hansen.

Personene i båten klarte å få hunden opp på dekk.

– Hunden var festet i en stor betongblokk eller en stein av noe slag. Den var blitt senket, sier Hansen.

– Håper de blir straffet

Hansen omtaler seg selv som en dyreelsker.

– Jeg håper de som har gjort dette blir straffet. Jeg får vondt i kroppen av det. Jeg skjønner ikke hvordan mennesker kan gjøre noe sånt, sier hun.

Politiet melder på Twitter at de vil etterforske saken.

– Det viste seg at hunden var chippet, så nå har vi et navn å gå etter. Det blir tatt videre etterforskningsskritt allerede i dag, sier operasjonsleder Lars Stenrød til TV2.no, som meldte om saken først.

- Mange velger lettvinte løsninger

Tidligere denne uken skrev VG om en fritidsdykker som fant en katt innelåst i et bur på havets dyp. Katten har etter all sannsynlighet druknet da buret ble kastet i sjøen.

I forbindelse med den saken uttalte pressekontakt i Dyrebeskyttelsen Norge, Linn Krogstad, at det ikke er første gang de har hørt om lignende tilfeller.

– Vi er klar over at mange velger lettvinte løsning når det ikke lenger passer å være dyreeier. At noen velger å kaste familiedyrene sine på havet har vi dessverre også hørt om før. Det er helt grusomt at noen kan usette et dyr for den lidelsen som er gjort her. Hva enn som er den skyldiges unnskyldning for å ha gjort dette kjenner vi ikke, men uansett finnes det ingen unnskyldning god nok for dette, sa Linn Krogstad, pressekontakt i Dyrebeskyttelsen Norge, i en pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder