SKATTELETTER: Å kutte arveavgiften er ventet å være det første Siv Jensen og Erna Solberg gjør i regjering. Foto: Frode Hansen

Arveavgiften kan ryke først

Arveavgiften kan bli den nye regjeringens første arbeidsoppgave å bli kvitt, ifølge sentrale kilder i Høyre og Fremskrittspartiet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I juli opplyste Høyre at arveavgiften skal fjernes innen to år. I samarbeidsavtalen mellom de fire borgerlige partiene står det at avgiften skal reduseres. Sundvolden-plattformen slår fast at avgiften skal fjernes.

- Det står i regjeringserklæringen at arveavgiften skal fjernes. Men dette må vi komme fram til når vi kjenner detaljene i den sittende regjeringens budsjett, sier påtroppende statsminister Erna Solberg (H) til Aftenposten.

Men sentrale kilder i hennes eget parti og i Frp opplyser til avisen at nettopp fjerning av arveavgiften er utpekt som en het kandidat til å bli den nye regjeringens første sak for å vise ny politisk retning.

Det er ifølge Dagens Næringsliv ventet at den avtroppende regjeringen i siste statsbudsjett som legges fram mandag, kommer til å øke fribeløpet for arveavgiften fra dagens 470.000 kroner til én million kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder