Foto:,

Én mann pågrepet etter imam-angrepet

Politiet i Oslo har i formiddag pågrepet og siktet en mann etter angrepet på imamen Nehmat Ali Shah (57) natt til 17. juni.

  • Erik Samland
  • Silje Fjeldstad

Artikkelen er over fem år gammel

Det er en omfattende etterforskning som har ledet til denne pågripelsen. Mannen er så langt siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, heter det i en pressemelding.

- Mannen vil bli avhørt så snart som mulig, og vurdert fremstilt for varetektsfengsling senere i uka. Mannen, som er i 30-årene, er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse, sier Egil Kulseth, leder for voldsavsnittet.

Kulseth kan foreløpig ikke si mer om pågripelsen. Han utelukker ikke flere pågripelser i saken.

- Min klient sier han er overrasket over pågripelsen, og erkjenner ikke straffskyld, forteller mannens forsvarer, Kai Vaag til VG.

Imam Nehmat Ali Shah (57) var på vei hjem fra kveldsbønn da han ble angrepet og påført livstruende skader av en mann med hvit maske på Grønland.

Shah fikk store skader etter angrepet som skjedde i hans egen bakgård. Politiet etterforsker saken som et drapsforsøk.

Sønn til imamen: Politiet virket sikre

- Min far synes det var betryggende å vite at de har pågrepet en person, og at politiet er på sporet. Politiet virket sikre på at de hadde tatt riktig mann, og fortalte at pågripelsen kommer etter to uker med intens etterforskning, sier sønnen til imamen, Jawad Haider til VG.

- Vi hadde et møte med politiet i dag, der vi ble informert om pågripelsen, men ikke noe mer enn det som har stått i pressemeldingen fra før i dag, forteller Haider.

- Det er selvfølgelig en lettelse at politiet er på sporet. Nå håper vi å få klarhet i hvem som har gjort dette og hva motivet var, sier han.

- Jeg vet ikke hvem som er pågrepet. Vi vil ikke spekulere i det, det vil komme frem, sier han.

Lettet over nyheten

- Vi har fått vite om pågripelsen gjennom media, og er lettet og glade for nyheten, forteller styreleder i moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland, Ghulam Sarwar, til VG.

- Vi håper å få klarhet i hva som har skjedd. Jeg har tro på at politiet vil klare å løse saken og ta gjerningsmannen, forteller Sarwar. Han vet ikke hvem som er pågrepet.

- Jeg vil gjerne vite hvem gjerningsmannen er, og spørre ham hvorfor han var ute etter imamen vår, sier han.

Sarwar har snakket med imam Nemat Ali Shah i dag. Etter angrepet har han holdt seg hjemme.

- Imamen tror noen var ute etter å ta livet hans, så han har vært redd for at dette skulle skje igjen. Han har holdt seg hjemme og har ikke vært i noen samlinger i moskeen, forteller styrelederen.

- Han er glad for pågripelsen, og synes det er bra at politiet jobber med saken, forteller Sarwar.

Mer om

  1. Imamangrepet i Oslo

Flere artikler

  1. Erkjenner ikke straffskyld etter siktelse i imam-saken

  2. Politiet: Siktede fanget opp på overvåkningskamera

  3. Imamens familie har følt frykt etter angrepet

  4. Kollega: - Gjerningsmannen ville ta livet av imamen

  5. Naboer hørte noen dra i døren til oppgangen: - Det var spor av blod i bakgården

  6. Sønnen: - Vi takker Gud for at det gikk bra

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder