FORLATER ÅSTEDET: Her går mamma Kristina Sviglinskaja fra leiligheten hvor drapet skjedde, sammen med sin bistandsadvokat Stig Nilsen. Hun deltok onsdag formiddag i et avhør på stedet - en rekonstruksjon. Foto: HARALD VIKØYR, VG,

Monikas mamma tilbake på åstedet

Ga ny forklaring til drapsetterforskere og krimteknikere

Drapsetterforskerne i Monika-saken var i formiddag tilbake på åstedet for å rekonstruere dagen den 8 år gamle skolejenta ble funnet død.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Til stede ved avhøret var Monikas mamma, Kristina Sviglinskaja. Hun var den som fant datteren død da hun kom hjem fra arbeid ved 15.30-tiden 14. november for drøye tre år siden.

Slo alarm

Dødsfallet ble henlagt som intet straffbart forhold, men etterforskningen ble gjenopptatt i vår etter at en erfaren drapsetterforsker ved Hordaland politidistrikt slo alarm.

KRIMTEKNIKERE VED ÅSTEDET: Politietterforskere og krimteknikere arbeidet ved åstedet onsdag formiddag. Det var i kjellerleiligheten i det gule huset i bakgrunnen Monika ble funnet død 14. november 2011. Foto: HARALD VIKØYR,

I en pressemelding sier hennes bistandsadvokat Stig Nilsen:

"Det ble i dag gjennomført et avhør av Kristina på åstedet.

Kripos gjennomførte avhøret og det ble foretatt en grundig gjennomgang sammen med kriminalteknikere.

Kristina uttaler at hun opplever at det var nyttig å gå gjennom en rekonstruksjon og at hun er lettet over at det gikk bra."

Sperret av

VGs reporter møtte i dag en sivil politibil som sperret den private sideveien ned til den lille husklyngen hvor mor og datter Sviglinskaja bodde i en kjellerleilighet.

GJORDE NYE AVHØR: Her drar tolken som har bistått Kristina Sviglinskaja fra rekostruksjonen i boligen hvor åtteåringen ble funnet død. Området var beskyttet av politivakthold mens politiet arbeidet på stedet. Foto:HARALD VIKØYR,

Politiet sikret seg også en rekke fotoopptak av området, før politiet pakket sammen og forlot stedet ved 12.15-tiden.

Avviser alt

Etter det VG kjenner til, var ikke den drapssiktede ekssamboeren til stede under dagens rekonstruksjon.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim har tidligere overfor VG bekreftet at de aktet å gjennomføre en slik rekonstruksjon, men at det ikke ville være noe poeng i å ha med den siktede 32-åringen på dette, fordi han jo avviser å ha vært på stedet dagen jenta ble funnet død og avviser å ha noe med dødsfallet å gjøre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder