BUSS FOR TOG: Tusenvis av passasjerer har opplevd å måtte gå inn i en buss når de egentlig skulle reise med tog. Foto:Jørgen Braastad,VG

Togene var 10.565 timer forsinket i fjor

Dårlig vær og tekniske feil førte til 10.565 timer med togforsinkelser i Norge i 2013. Det er en økning på 24,8 prosent fra året før.

Artikkelen er over fem år gammel

Den samlede forsinkelsestiden tilsvarer 1,2 år eller rundt 170 kjøreturer opp og ned fra Lindesnes fyr til Nordkapp.

Ifølge Jernbaneverket skyldes økningen blant annet dårlig vær. Dovrebanen var særlig utsatt på grunn av mye nedbør og flom. På denne banen var det 525 timer med togforsinkelse – en økning på hele 88 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Rundt 9 prosent av passasjertogene var forsinket. Verst var det for passasjerene som reiste langt: hvert femte langdistansetog var forsinket. Togene til og fra utlandet var imidlertid mer punktlige i 2013 enn de siste årene.

Antall timer med forsinkelser på grunn av ødelagte skinner og telefeil økte, mens antall forsinkelsestimer på grunn av planlagt arbeid ble redusert med 23 prosent til 850 timer.

Jernbaneverket gjorde investeringer for 7,9 milliarder kroner i fjor, en økning på 11,4 prosent. Også driftskostnadene steg med 11,4 prosent til 6,8 milliarder kroner.

Flere artikler

  1. Satser 22 mrd på kollektivtransport

  2. Budsjettlekkasje: Varsler økning i jernbanevedlikeholdet

  3. Fem ganger flere tele-feil på toget da nettbrett erstattet papir

  4. Jernbaneverket: – Vi hadde ikke kapasitet til å registrere signalfeilene

  5. Pluss content

    Enda tøffere for toget

  6. Tog-året 2016: Hver dag var 273 tog forsinket eller innstilt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder