NEKTER SKYLD: Ekteparet nekter for overgrepene mot de tre barna. Nå vil de anke dommen. Foto:Jan Petter Lynau,

17 og 18 års fengsel for overgrep i Nes-saken

Et ektepar fra Romerike er dømt til 17 og 18 års fengsel for grove overgrep mot sine to sønner og kvinnens eldre sønn, ifølge Aftenposten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Et ektepar fra Romerike er dømt til 17 og 18 års fengsel for grove overgrep, vold og trusler mot sine egne barn.

De to må betale 900.000 kroner i oppreisning til hvert av barna, til sammen 2,7 millioner kroner, skriver avisen.

– Vil vil anke dommen. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier forsvarer Unni Fries til VG.

Bistandsadvokat Gunhild Lærum mener at de tre barna har blitt hørt 100 prosent.

– Det er en enstemmig avgjørelse og alle forsvarernes påpekninger har ikke blitt tatt til følge, som blant annet troverdigheten til barna, fosterforeldrene og barnevernet tilbakeviser, sier hun til VG.

– Veldig fortjent

– Dette har vært barnas lyd. Det var spennende å få se at man hever straffeutmålingen og oppreisningen sammenlignet med andre overgrepssaker.

– Det er veldig fortjent, barna har vært gjennom tre rettssaker som har vært en belastning. Og der har sjelden vært mer riktig med en oppreisning.

Hun er ikke overrasket over at forsvarerne varsler å anke.

– Det varslet de allerede før saken var i gang. Skyldspørsmålet er avgjort, og en anke sier mye om hvordab foreldrene er og hvordan de ser på barna sine.

Saken mot ekteparet ble rullet opp vel tre uker etter at barna ble plassert i fosterhjem våren 2011. Da hadde barnevernet vært i kontakt med familien i flere år og konkluderte til slutt med omfattende omsorgssvikt i familiens hjem.

– Den verste overgrepssaken i norsk rettshistorie

Ekteparet har imidlertid stilt seg uforstående til det de beskriver som påstander fra barnas side og anket dommen på stedet.

De tre barnas mor (41) får den strengeste straffen på 18 års fengsel, mens den eldste guttens stefar i Eidsivating lagmannsrett er dømt til 17 års fengsel. Saken er omtalt som den verste overgrepssaken i norsk rettshistorie, og omfatter systematisk vold og svært grove seksuelle overgrep fra de to småbrødrene var ett og to år gamle.

Ekteparet er også dømt til å betale hver av de tre guttene 900.000 kroner i oppreisningserstatning, totalt 2,7 millioner kroner. Det er trolig det høyeste oppreisningsbeløpet som er utmålt i en overgrepssak noensinne, ifølge Aftenposten.

Lagmannsretten viser til det som tidligere er nevnt i dommen.

De to har hele tiden nektet straffskyld for alle de alvorlige anklagene mot seg, og hevder guttenes forklaringer er resultater av påvirkning fra fosterforeldrene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder