MYSTERIET: Tina Jørgensen (20) ble funnet drept en måned etter at hun forsvant i 24. september 2000. Her er hun som konfirmant.
MYSTERIET: Tina Jørgensen (20) ble funnet drept en måned etter at hun forsvant i 24. september 2000. Her er hun som konfirmant. Foto: PRIVAT ,

Tenåringsvenninne av Tina-siktet (36): Det var veldig få som kom innpå han, men hun var en som gjorde det

STAVANGER (VG) Etter 15 år kan Tina-mysteriet gå mot en løsning. En venninne av Tina Jørgensen og mannen som først ble drapssiktet torsdag forteller om vennegjengens campingsomrer i Lyngdal.

Publisert:

– Vi hadde et feriested i Lyngdal på Sørlandet og jeg var del av en bekjentskapsgjeng som var mye sammen på somrene på et campingsted. Både Tina og han som nå er siktet var i denne gjengen, forteller kvinnen, som gikk på videregående skole med Tina.

Hun var i samme kull som Tina og den drapssiktede mannen fra Lyngdal, som først ble pågrepet og siktet onsdag. De var en del av samme vennekrets fra de var 13–14 år og fram til hun selv var rundt 18 år.

To år senere, 24. september 2000, forsvant Tina Jørgensen sporløst en natt fra Stavanger sentrum. En måned senere ble hun funnet drept i en kum tre mil unna.

VG-spesial: Norges uløste drap – Dette er Tina-saken

– Var hjemme hos siktede

– Jeg vet ikke om Tina og han som nå er siktet var kjærester, men jeg vil si at de var bestevenner. Selv kjenner jeg han ikke godt, men jeg husker han som en introvert og sjenert gutt, men han var pen og derfor veldig populær blant oss jentene som ferierte på somrene i Lyngdal, sier klassevenninnen.

Hun beskriver han som en person som ikke snakket så mye.

– Det var veldig få som kom innpå han, men hun var en som gjorde det. Han var sammen med en annen venninne av henne en stund, så gikk det over, og så ble de veldig gode venner. Jeg vet at hun har vært hjemme hos han, forteller klassevenninnen til Tina.

Ikke avhørt

Kvinnen VG har snakket med forteller at hun ikke er avhørt i saken. Det er gjennomført 1860 avhør etter drapet på Tina.

Politiet og den siktedes forsvarer Odd Rune Torstrup har i dag bekreftet at Tina Jørgensen og siktede kjente hverandre.

Torstrup er altså forsvarer for mannen fra Lyngdal som først ble siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.

– Jeg ønsker ikke å gi uttrykk for om han erkjenner straffskyld på dette tidspunkt, av hensyn til etterforskningen, sa Torstrup til VG tidligere torsdag.

Han bekrefter imidlertid politiets opplysninger om at hans klient og den drepte Tina Jørgensen kjente hverandre.

Tinas mor i sommer: Håpet er på sitt sterkeste nå

To siktet

Torsdag ettermiddag ble det kjent at ytterligere en mann (36) erpågrepet i saken, med adresse i Kristiansand. Folkeregisteropplysninger knytter imidlertid han også til sørlandsbygda Lyngdal.

– Mannen ble oppfordret til å melde seg for politiet i Kristiansand, noe han også gjorde, skriver Herdis Traa, politiadvokat ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt, i en pressemelding.

Publisert: