RANET: Gullsmed Sheikh enterprises ble ranet lørdag formiddag. Foto: NTB SCANPIX

Rystet gullsmedeier på Grønland: - Det var ubehagelig og brutalt å bli ranet

Gullsmeden som ble ranet lørdag formiddag, er blitt utsatt for ran tidligere.

  • Mona Byrkjedal

Politiet jakter fire gjerningsmenn etter et væpnet ran av gullsmeden Sheikh Enterprises på Grønland i Oslo. Det ble avfyrt flere skudd, men ingen personer ble fysisk skadet i ranet.

Politiet fikk melding om ranet 11.58 og satte inn alt de har av tilgjengelige enheter. I en gate like ved gullsmeden ble det også funnet en bil i brann som politiet setter i forbindelse med ranet.

- Det var veldig ubehagelig og brutalt, sier Kasim Ahmad, som nylig skal ha overtatt virksomheten.

Han var til stede i butikken da ranet fant sted, og sier at han er svært berørt av hendelsen.

- Det var ganske ille og veldig skremmende. Jeg ble slått på armen av en av ranerne. Jeg har vært innom en tur på legevakten, og nå prøver jeg å komme over det, sier han.

Bildespesial: Se bilder fra dramaet her!

30. juli i 2009 ble gullsmeden også utsatt for et ran. Politiet beskrev ranet som «brutalt», og den chilenske ransligaen som sto bak fikk med seg 7,5 millioner kroner.

- Bundet fast

Ifølge Aftenposten ble det brukt 30 centimeter lange kniver, og ansatte og kunder ble truet og bundet fast på bakrommet.

- De fikk med seg tre store hockeybager som var fulle av gull. De klarte ikke å bære bagene på vei ut av butikken. Det er snakk om store verdier. Du vet gullprisene er så høye for tiden, sier broren til innehaveren av gullsmed-butikken Sheikh Enterprices til VG i 2009.

Butikkeier Ahmad synes det er vondt å tenke på at butikken er blitt utsatt for to ran i løpet av en femårsperiode.

- Det er veldig tungt, og helt klart en stor påkjenning, sier han.

Familien Sheikh eier flere gullsmed-butikker på Grønland i Oslo. Noen måneder før ranet i 2009 ble en annen av butikken deres ranet. Ranerne skal ha vært rumenere.

En chilener i 30-årene ble senere dømt til fire års fengsel i Oslo tingrett for ranet hos Sheikh og et annet gullsmed-ran.

Ingen pågrepne

PÅ STEDET: Politi og ambulanse var på stedet 12.15 lørdag. Foto: FRODE HANSEN

Like etter 15.30 opplyser operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til VG at det fremdeles ikke er noen pågrepne etter dagens ran.

- Vi søker etter fire gjerningsmenn i forbindelse med ranet. Ingen er foreløpig pågrepet. Hvis noen har observert noe i området, ønsker vi tips, sier Hausvik til VG.

HAR DU BILDER ELLER VIDEO AV RANET? KONTAKT VG2200@vg.no || SMS/MMS til 2200 || Tlf 2200 0000

På Twitter skriver politiet nå at de søker følgende personer:

«I forbindelse med gullsmed-ranet søker politiet etter følgende gjerningsmenn: 4 unge menn, olabukser/grå jakke med grå stripe over bryst/erm, en m grønne sko, en m sort sko med hvit S på siden, hvit såle, sort ryggsekk med hvitt på. Finlandshetter/dykkermaske. Røde hansker.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder