Mandal-drapet: Politiet fikk drapssiktet til å avstå fra Irak-reise

Overført til psykiatrisk avdeling torsdag

MANDAL (VG) Politiet bekrefter at de mottok en bekymringsmelding om at drapssiktede ønsket å kjempe mot IS.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var onsdag at 18 år gamle Joakim Ophaug Røksland ble funnet død i en leilighet øst for Mandal. Politiet fikk først melding om en skyteepisode i boligen, men senere har det kommet frem at 18-åringen døde som følge av stikkskader han ble påført.

DREPT: Joakim Ophaug Røksland (18). Bildet publiseres med tillatelse fra familien. Foto:PRIVAT,

Hans gode venn og skolekamerat (19) er drapssiktet i saken.

LES: Russevennene minnes Joakim

Agderpolitiet sier fredag at de hadde 19-åringen inn til bekymringssamtale i begynnelsen av april.

PST har allerede bekreftet at de har kjennskap til drapssiktede.

Bekymringssamtale

Tidligere er det kommet opplysninger om at den drapssiktede var svært opptatt av våpen og militæret, og at han tidvis ikledde seg uniform.

– Politiet kan bekrefte at vi i begynnelsen av april mottok bekymringsmelding på at den siktede i forbindelse med drapssaken i Mandal har ønsket å reise til Irak for å kjempe mot IS. Politiet gjennomførte da en bekymringssamtale og fikk ham til å avstå fra å reise. Siden har politiet og helsevesen hatt oppfølging av ham. Det er ingenting i samtaler eller oppfølging som ga oss noen varsler på dette som nå har skjedd, sier Arne Sundvoll, politioverbetjent i Agder politidistrikt.

Drapssiktede ble torsdag varetektsfengslet i fire uker, og samme dag overført til psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MINNES: Bak Mandal VGS har medelevene satt opp et minnested for sin avdøde kamerat Joakim Ophaug Røksland. Foto:Petter Emil Wikøren,

Ingen flere avhør

Politiadvokat Liv Versland Seland sier til VG at det ikke vil bli foretatt flere avhør av siktede fredag, men at det vil bli fortatt vitneavhør.

– Krimteknikere har avsluttet arbeidet med å granske åstedet for helgen, men fortsetter på mandag. Jeg kan ikke si noe om grunnen for hvorfor arbeidet tar så lang tid, sier hun.

– Totalbilde av den siktede etter å ha snakket med bekjente er at han er interessert i våpen, militær, forsvar og videospill. Er det opplysninger dere er kjent med?

– Ja, vi er kjent med opplysningen. Det vil være en del av etterforskningen og har kommet opp i avhør, sier Seland til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder