VOLDTATT PÅ JOBB: Politiet arbeidet med å sikre spor på åstedet utover kvelden etter at en tenåringsjente ble voldtatt under et kioskran søndag.

VOLDTATT PÅ JOBB: Politiet arbeidet med å sikre spor på åstedet utover kvelden etter at en tenåringsjente ble voldtatt under et kioskran søndag. Foto: Frank H. Evensen ,

Tenåringsjente voldtatt under kioskran

En 16 år gammel gutt er siktet for å ha voldtatt en tenåringsjente i forbindelse med et kioskran i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kiosken, som ble ranet ved 20-tiden søndag kveld, ligger i handlegaten Bogstadveien i Oslo. Politiet har de siste dagene jobbet intensivt for å få pågrepet gjerningsmennene.

– Det er et svært brutalt ran. I tillegg utsettes den unge jenta for et alvorlig seksuelt overgrep, påpeker Grete Lien Metlid, leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet til VG.

Alene på jobb

Etter det VG får opplyst var tenåringsjenta alene på jobb i kiosken da hun ble truet med kniv mot halsen. Etter hendelsen jobbet kriminalteknikere med å sikre spor på åstedet. Det var også videoovervåkning i kiosken, slik at politiet fikk bilder av gjerningsmennene.

I går pågrep politiet to gutter ved Glasmagasinet på Stortorvet i Oslo etter at de ble gjenkjent av vektere. En 16 år gammel gutt er siktet for voldtekten. Den andre pågrepne er 17 år, og politiet har foreløpig bare siktet ham for ranet. De fikk med seg et ukjent pengebeløp.

I tillegg er begge guttene siktet for voldtekt av en annen tenåringsjente. Overgrepet skal ha skjedd natt til onsdag på et hotell i Oslo.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Mer enn det kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, opplyser 16-åringens forsvarer, Marijana Lozic, til VG.

I RETTEN: Politiadvokat Hilde Strand (t.v.) og forsvarer Marijana Lozic i samtale før fengslingsmøtet i Oslo tingrett. Foto: Harald Henden , VG

I ettermiddag ble han varetektsfengslet i to uker av Oslo tingrett med brev- og besøkskontroll. Det er maksimalt av hva påtalemyndigheten kan be om ved førstegangsfengsling når de siktede er under 18 år.

17-åringen ble fengslet i åtte dager. Påtalemyndigheten ba også her om 14 dager, og har tatt betenkningstid på hvorvidt de vil anke.

Vil tilbake på jobb

Helene Elness, som er bistandsadvokat for jenta som ble voldtatt under kioskranet, opplyser at klienten er lettet over at politiet har pågrepet to gutter for overgrepet.

– Det betyr mye for hennes trygghet. Hun er innstilt på at de ikke skal få ødelegge livet for henne, men det er en helt forferdelig hendelse hun er blitt utsatt for, sier Elness.

Bistandsadvokaten forteller at tenåringsjenta har mange rundt seg som støtter henne. Hun går på videregående skole og hadde deltidsjobb i kiosken på kveldstid.

– Hun synes det som har skjedd er helt forferdelig, men hun har en styrke i seg og er fast bestemt på å komme seg tilbake på skolen og i jobb, forteller Elness.

- LETTET: Bistandsadvokat Helene Elness (t.h.) forteller at klienten er glad for at politiet har gått til pågripelse. Her er hun i samtale med politiadvokat Hilde Strand i forkant av fengslingsmøtet. Foto: Harald Henden , VG

Haakon Skogstad, som forsvarer 17-åringen, opplyser at klienten kun erkjenner straffskyld for ranet.

– Han synes det er en påkjenning å være siktet i en så alvorlig sak. Han kjenner ikke til at det har skjedd en voldtekt under ranet. Han tok pengene og forlot stedet, forteller Skogstad til VG.

Den yngste av de to siktede er folkeregistrert som innvandret fra Tanzania. Den andre siktede kom til Norge fra Afghanistan da han var åtte år gammel. Begge er bosatt i Oslo-området og barnevernet var til stede på fengslingsmøtene.

Det ble også oppnevnt verge for 16-åringen da moren hans ikke møtte opp i retten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder