ÅSTEDET: En seng står utenfor den avsperrede leiligheten der politiet torsdag kveld fant en kvinne drept. Foto: Tom Benjaminsen / Itromsø

Sjokkerte naboer til drapsleiligheten i Tromsø: – Det er ganske ubehagelig

TROMSØ (VG) Huset der en kvinne ble drept torsdag beskrives av naboer som et sted der studenter bor og fester.

 • Silje Løvstad Thjømøe
 • Hanna Haug Røset
 • Martin Lægland Ellingsen (ITromsø)

Artikkelen er over tre år gammel

– Vi ble veldig overrasket da vi fikk beskjeden. Vi kjenner ikke de som bor i huset, men vi hadde heller ingen grunn til å tro at noen slikt skulle skjer, sier en nabo som VG snakket med fredag formiddag.

Det er stille utenfor det grå huset på Tromsøya like ved sentrum dagen etter at en kvinne ble funnet drept i en leilighet. Huset inneholder flere leiligheter, men ingen er til stede da VG besøker åstedet.

Torsdag klokken 18.24 fikk politiet i Tromsø inn melding om at en alvorlig hendelse hadde funnet sted. En stund senere fant de kvinnen drept i leiligheten. En mann oppholdt seg også i leiligheten. Han ble pågrepet og senere siktet for forsettlig drap.

Under pressekonferansen torsdag kveld sa politistasjonssjef Morten Pettersen at den drepte og den siktede hadde en relasjon, uten at han ville gå nærmere inn på det.

Politiet har varslet ny pressekonferanse klokken 15.

– Aldri hatt problemer

– Det har vært en del festing i det huset, og ganske mye gjennomtrekk. Det bodde for det meste studenter i huset, så da er det vel ganske naturlig at det ble festet. Men vi har aldri hatt noe problemer med dem som bor der, sier en nabo VG har snakket med.

Naboene ønsker ikke å ha navnet sitt i avisen.

VET DU NOE OM SAKEN? TIPS OSS!

Like nedenfor kan det grå huset skimtes. Der har politiet sperret av inngangen til drapsleiligheten. Ellers regner det stille i nabolaget som synes å være preget av gårsdagens hendelse.

– Det er ganske ubehagelig. Det er jo et av de nærmeste nabohusene, og det er klart man tenker over det som har skjedd, sier naboen som ikke var hjemme da hendelsen skjedde.

Andre naboer forteller til avisen iTromsø at området er et rolig familiestrøk, med lite bråk.

– Det var fullstendig kaos her i går kveld, forteller en nabo til avisen.

– Det er flest studenter som bor i leilighetene, så vi trodde leilighetene var ubebodd i sommer, fram til det kom væpnet politi og området ble sperret av.

Siktede i samtale med forsvarer

Pågripelsen foregikk uten dramatikk, opplyser politiet, som tar sikte på å få avhørt mannen i løpet av fredagen. Klokken 11.30 møtte hans forsvarer Helen Jenssen på politistasjonen i Tromsø.

– Vi har gjort et forsøk på å avhøre ham, men han ønsket ikke å forklare seg før han fikk forsvarer, sier Pettersen til VG fredag morgen.

Politiet opplyser til VG at den avdøde kvinnen er en norsk statsborger.

– Det er for tidlig i etterforskningen å si om det finnes vitner. Vi foretar nå åstedsundersøkelser, rundspørring og har kommet i gang med vitneavhør.

Det ble rykket ut til to boliger torsdag ettermiddag, og politiet opplyste under pressekonferansen at det var nødvendig å rykke ut til en annen adresse enn der kvinnen ble funnet drept for å innhente informasjon.

Les også

 1. Kvinne funnet drept i Tromsø

  Politiet fant en kvinne drept i en leilighet i Tromsø torsdag kveld. En mann som befant seg i leiligheten er pågrepet og…

Mer om

 1. Krim

Flere artikler

 1. Kvinne funnet drept i Tromsø

 2. Bekjent av drepte Linn Olsen Uteng: – Jeg så dem ofte sammen

 3. Mor og tre barn drept i København - far fengslet

 4. Politiet: Polsk mann i 40-årene drept

 5. Kvinne funnet død i leilighet – sønnen siktet for drap

Fra andre aviser

 1. Drapssiktet i Tromsø forklarer seg for politiet

  Aftenposten
 2. Utvist asylsøker siktet for drap på Tromsø-kvinne

  Bergens Tidende
 3. Kvinne funnet død i leilighet – drapssiktet mann varslet helsevesenet selv

  Aftenposten
 4. Kvinne (58) drept på Evanger

  Bergens Tidende
 5. Mann i 50-årene siktet for drapet på Oppsal

  Aftenposten
 6. Kvinne ble pågrepet for drapsforsøk på Oslo S. Politiet fant død person i leiligheten hennes.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder