Barneskoleelev (12) og hans mor (37) drept i Kirkenes

En gutt i barneskolealder og moren hans er drept i Kirkenes. Mannen som er siktet for drapet, ligger hardt skadet på sykehus.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Finnmark politidistrikt bekreftet klokken halv elleve mandag at det er en 37 år gammel kvinne og hennes 12 år gamle sønn som ble drept i skyteepisoden i Kirkenes natt til mandag. Den tredje personen som var involvert i skyteepisoden var gift med kvinnen, og ligger hardt skadet på Universitetssykehuset i Tromsø, UNN.

På en pressekonferanse klokken tolv mandag, bekreftet politiet i Finnmark at denne mannen er siktet for drapene.

Siktede er hardt skadet

– Det er gjort funn av et skytevåpen i leiligheten, og vi antar at det var det aktuelle våpenet. Vi har siktet en person for handlingen, og vedkommende ligger på Universitetssykehuset i Tromsø, sier etterforskningsleder Torstein Pettersen.

Pressekonferansen kan du se HER.

– Mannen er alvorlig skadd, men tilstanden hans er stabil og ikke livstruende, opplyste pressevakten ved Universitetssykehuset Nord-Norge til NTB mandag formiddag.

Politiet sier de ikke kan utelukke at det var flere i leiligheten, men at det foreløpig ikke er noe som tyder på det.

– Kvinnen var gift med han som er hardt skadd. Hun hadde flerkullsbarn som bodde i leiligheten. Han er bevisstløs, og alvorlig skadet, men formelt sett er han siktet, sier Hans Møllebakken, politistasjonssjef i Kirkenes.

Politiet har foreløpig ikke fått varslet alle de pårørende.

– Disse personene er utenlandske statsborgere, så det tar tid å opprette kontakt med ambassaden, sier Møllebakken.

Fløyet til Tromsø

Rektor ved Kirkenes barneskole, Tove Korsnes, sa til VG mandag formiddag at den drepte 12-åringen er elev ved skolen.

– Vi voksne prøver å ta vare på ungene så godt vi kan, sier Korsnes til VG.

Foto: Kart: Google maps

Det var klokken 04.13 natt til mandag at politiet i Kirkenes fikk melding om bråk i en leilighet i Kirkenes. Da politiet kom til stedet, fant de tre personer med skuddskader.

Nå har lærerne ved barneskolen samlet barna. Utenfor skolen er flagget firt til halv stang.

– Klassen har tent lys og de snakker sammen. Det viktigste nå er at vi ivaretar medelevene, sier Korsnes.

Bekreftet død på stedet

Politiet jobber fortsatt med å finne ut hva som er skjedd, og Kripos var mandag formiddag på vei til Kirkenes for å bistå i etterforskningen.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?

2200@VG.NO || 2200 0000 || SMS/MMS til 2200

Da politiet rett etter klokken fire natt til mandag kom til til stedet, fant de en kvinne og to andre personer hardt skadet. Den 12 år gamle gutten ble bekreftet død på Kirkenes sykehus mandag morgen, bekrefter Daae overfor VG.

Politiet uttalt tidlig mandag morgen at de tre er i relasjon til hverandre. Klokken halv elleve mandag, bekreftet politiet at det er en mor og en sønn som er drept.

– Er det kjenninger av politiet?

– Så vidt meg bekjent er de ikke det, sier Daae til VG.

Politiet har foreløpig ikke oversikt

– Det er foreløpig ikke mistanke om at det var flere personer til stede i leiligheten, da skytingen fant sted. Politiet utelukker ikke noe så tidlig i etterforskningen, skriver Finnmark politidistrikt i pressemeldingen fra mandag morgen.

Ifølge NRK, var det et varsel fra naboene som førte til at politiet rykket ut.

James Nikolai Johansen er ikke den som varslet, men bor i nærhet av de drepte.

– Det er en tragisk hendelse som har skjedd. Vi hørte ingenting i natt, og vi hadde ingen kontakt med de berørte, sier han til VG.

En annen nabo, som vil være anonym, sier til VG:

– Det er ekkelt at slikt skjer så nærme. Det er ikke ofte at slike hendelser skjer småplasser, det er noe man leser om fra storbyene. Det er uvirkelig, sier en nabo til VG.

Kriseteam satt inn

Ordfører i Kirkenes, Rune Rafaelsen sier til VG han ble varslet klokken seks mandag morgen, og opplyser at kriseteam i kommunen straks ble etablert. Kriseteamet er ledet av kommuneoverlege i Kirkenes, Mona S. Søndenå.

– Kriseteamet er nå i klassen og snakker med elever og lærere. Vi gjør nå det som skal til, og forsøker å formidle den varmen vi kan, sier Rafaelsen til VG.

Han opplyser at familien har bodd og jobbet i Kirkenes i en stund.

– Dette er bare tragisk, sier Rafaelsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder