Senterungdommen beholder klærne på i ny kalender

- Noen i partiet syntes det ble for lite både av klær og politikk

Lettkleddbilder av Sandra Borch er erstattet med hotpants, gevær og en slakteklar gris i ungdomspartiets nye kalender.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Og i alle bildene ligger det et politisk budskap. I hvert fall hevder leder Erling Laugsand i Senterungdommen det.

– Vi har hatt et ønske om å formidle mer politikk gjennom bildene i år. Tilbakemeldingene i fjor var så godt som bare positive, men det var også dem som syntes det ble for lite både av klær og politikk, sier Laugsand til VG.

– Dere fikk litt kjeft. rett og slett?

– Ja, det var noen i partiet som mente det ble for mye nakenhet og for lite politikk i fjor, og det har vi prøvd å følge opp ved å formidle mer politikk gjennom bildene våre denne gangen.

Laugsand figurerer selv som juni-modell i kalenderen for neste år, som lanseres i forbindelse med ungdomspartiets landsmøte denne helgen.

I billedspesialen øverst i artikkelen kan du se alle de tolv bildene.

– Dette handler også mye om profilering av Senterungdommen som parti. Vi vet mange sitter med et bilde av oss som en traust gjeng, men med disse bildene håper vi å vise at vi er sporty og nytenkende ungdomspolitikere som ikke tar oss selv så fryktelig høytidelig, sier han.

– Fremsnakker bygda

Det har nærmest blitt en juletradisjon i det politiske Norge at Senterpartiets ungdomsorganisasjon gir ut en kalender spekket med oppsiktsvekkende bilder.

Etter lederskiftet sist vinter er det imidlertid ikke lenger profilerte Sandra Borch som ringer julen inn. 26-åringen har i de foregående kalenderne stilt opp særdeles lettkledd og også posert med en kalv etter at et utvalgt reinsdyr ble syk til fotoshooten.

– Vi vil vise at du kan være fin og ha det moro, selv om du ikke er 180 centimeter høy og modell. Også skal vi fremsnakke bygda, sa Borch – som selv er kortvokst – om bildene.

Nakenpartiet

De siste dagene har nakenbilder av en annen Sp-politiker, Lise-Marie Sommerstad (23) gått viralt på nettet.

– Det er en måte å skape kunst ved å bruke kroppen min, sa Sommerstad til VG.

Tidligere har også sentralstyremedlem Torstein Lerhol i Senterungdommen latt seg avbilde naken i et skogholt i Trondheim.

Lerhol lider av den sjeldne muskelsykdommen spinal muskelatrofi og ønsket å fokusere på kroppsfokuset i Norge.

– I samfunnet vårt er det i dag utseende og kropp som definerer skjønnhet og i stor grad evne. Vi ser det i reklamer, filmer, TV-serier og blader. Suksess er å ha et pent ytre, mens de som ser rare ut alltid vil være mindreverdige, sa han til VG da.

Lerhol, som i fjor sommer var gjest i Intervjuet på VGTV, medvirker også i den nye kalenderen fra Senterungdommen.

Formidler politikk

Iført full militæruniform ligger han klar med hånden på den røde knappen på et av bildene. Bak han poserer to kvinnelige ungdomspolitikere i samme utrustning, den ene også med maskingevær.

FEBRUAR: Dette bildet med den multihandikappede Senterungdommen-profilen Torstein Lerhol i hovedrollen skal formidle «selvstendighet». Foto:CATHRINE DOKKEN,

– Vi er for Forsvaret, og for inkludering i Forsvaret. Vi vil at Forsvaret skal kunne bruke alle kompetente folk som finnes, og på samme måte som vi tidlig gikk inn for kjønnsnøytral verneplikt er vi opptatt av å få frem at også folk med nedsatt funksjonsevne kan gjøre en god jobb i Forsvaret, sier Erling Laugsand på spørsmål om hva de ønsker å fortelle med bildet.

Men også et par av bildene i årets kalender byr på litt hud.

Da juli-bildet dukker opp under intervjuet med VG må ungdomspartilederen trekke på smilebåndet:

– Det politiske budskapet som ligger i bildet er viktigheten av fornybar kraft, og så er jo dette kalenderens mest lettkledde bilde ja. Haha, hva skal jeg si om det. Det må være lov å ha det litt moro, kommer det lattermildt fra Laugsand.

I billedspesialen øverst i artikkelen kan du se alle bildene fra kalenderen!

JULI: Litt nakenhet ble det plass til også i år. Ungdomspolitikerne Birgitte Western og Knut Skinnes er modeller på juli-bildet som angivelig har «fornybare ressurser» som budskap. Som du ser (etterhvert) er det en demning i bakgrunnen. Foto:CATHRINE DOKKEN,Kommersielt samarbeid: Rabattkoder