DATET SIKTEDE: Den 24 år gamle mannen blir av flere beskrevet som aktiv på Tinder. VG har snakket med Anne (til høyre), som datet ham bare en måned før det brutale drapet på Galina Sandeva. Foto: privat / hallgeir vågenes ,

22 år gamle Anne fra Bergen: Galina-drapet: – Jeg datet en drapsmann

Ble skjelven av varulv-vrangforestillinger

Politiet ønsker å snakke med datere

Anne (22) fra Bergen datet Galina-siktede en knapp måned før drapet. Politiet avhører nå flere personer som har vært i kontakt med ham.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

16. desember i fjor ble den bulgarske kvinnen Galina Sandeva brutalt drept med kniv av en 24 år gammel mann fra Hamar.

Politiet har beskrevet drapet som særlig brutalt.

Les også: Drepte og dro hjem

Spanderte hele kvelden

Bare en knapp måned før drapet, datet han en jevngammel kvinne fra Bergen som han møtte i Oslo etter at de først hadde fått kontakt via sjekkeappen Tinder.

– Han var en utrolig hyggelig fyr som jeg likte veldig godt og ville treffe igjen, sier 22-åringen Anne K til VG.

SKJELVEN: Anne K fra Bergen datet den drapssiktede i slutten av november. - Jeg blir helt skjelven over å tenke på hvor nær jeg har vært denne personen, sier 22-åringen. Foto: Privat ,

Hun ønsker ikke å ha med etternavnet sitt i saken.

Venner av den drapssiktede Hamar-mannen VG har snakket med beskriver 24-åringen som en person som brukte sjekkeappen flitting.

– Han var en tindergutt, sier en kvinne til VG.

Anne K som datet ham en måned før det brutale drapet, forteller at 24-åringen spanderte på henne hele kvelden og behandlet henne godt da de møttes i Oslo.

– Vi dro hjem til ham og spilte TV-spill og hadde det hyggelig og avtalte at vi skulle treffes igjen. Siden hørte jeg ikke noe fra ham, sier 22-åringen.

– Jeg syntes det var leit, fordi jeg veldig gjerne ønsket å treffe ham igjen, sier hun.

Les også: Viste hvor han gjemte Galinas mobiltelefon

Varulv-sjokk

Sjokket var stort da hun forrige lørdag leste i VG om 24-åringen og skjønte at samme personen hun hadde datet, var den samme som nå er siktet for drapet på den bulgarske kvinnen Galina Sandeva.

Lørdag skrev VG at 24-åringen i forkant av drapet på Galina hadde snakket om å ville være en varulv.

BRUTALT DRAP: Den drapssiktede Hamar-mannen har erkjent å ha drept bulgarske Galina Sandeva (28) med kniv. Foto: Privat ,

– Du må drepe noen for å bli en varulv, skal 24-åringen ha uttalt til en kamerat han bodde sammen med.

Begynte å skjelve

– Jeg fikk helt frysninger og begynte å skjelve. Når man vet hva denne mannen har gjort er det ubehagelig å tenke på at jeg har datet en drapsmann, og at jeg likte ham så godt. Når han kunne gjøre noe slikt mot den kvinnen, hva kunne han da ha gjort mot meg, sier 22-åringen fra Bergen.

Selv om hun ikke opplevde ham som ustabil da hun møtte ham, tenker hun at noe kunne trigget ham.

– Dersom en mann har vrangforestillinger om å ville være en varulv, så kan hva som helst skje, sier hun til VG.

Hun innrømmer at saken har fått henne til å tenke på farene ved nettdating.

FENGSLET: 24-åringen ble fengslet forrige uke i fire uker. Her er hans forsvarer Joar Henjum og politiadvokat Tina Bjarkø Helleland. Foto: Håkon Mosvold Larsen , NTB scanpix

– Man kan egentlig aldri vite hva som bor i det mennesket man møter, sier 22-åringen.

VG har også snakket med en annen kvinne som ble bedt på date gjennom hele høsten, også etter drapet på Galina, før han ble tatt.

– Jeg blir helt dårlig av å tenke på hvor nær jeg var til å takke ja til en kaffe, sier denne kvinnen til VG.

Politiet opplyser at de er interessert i snakke med personer som har vært i kontakt med 24-åringen i forkant av drapet. Dette gjelder både personer han har datet og andre han har kjent den siste tiden.

ÅSTEDET: Her på Bispekaia ble bulgarske Galina Sandeva funnet brutalt drept. En 24 år gammel mann fra Hamar har erkjent å ha begått drapet med kniv. Foto: ,

– Vi har allerede avhørt flere, men er fortsatt interessert i å komme i kontakt med personer som kan si noe om hans oppførsel i forkant av drapet. All informasjon som kan belyse hans psyke og væremåte, er av interesse for oss, sier politiadvokat Tine Bjarkø Helleland til VG.

Vrangforestillinger

Etter det VG får opplyst er det momenter i etterforskningen som tyder på at den 24 år gamle mannen lider av alvorlige vrangforestillinger og at drapet på Galina kan ha skjedd i en psykose.

Les også: Drapets karakter gjør det naturlig å se på siktedes psykiske helse

Politiadvokat Tina Bjarkø Helleland har tidligere sagt til VG at de trenger en fullstendig gjennomgang av psyken til 24-åringen.

– Anbefalingen etter den prejudisielle observasjonen er at det bør gjøres en fullstendig rettspsykiatrisk undersøkelse. Vi har startet prosessen med å oppnevne sakkyndige som kan gjennomføre en slik undersøkelse, sa Helleland til VG lørdag.

To sakkyndige blir trolig oppnevnt i løpet av uken.

Også forsvarer Joar Henjum har vært tydelig overfor VG at 24-åringen trenger en rettspsykiatrisk undersøkelse.

– Ut ifra strafferettslige vurderinger om en person kan straffes, er det helt sentralt hvordan personens psykiske helse har vært i forkant, sier Henjum.

24-åringen har erkjent drapet, men nekter straffskyld etter siktelsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder