IKKE ØNSKET: Inger Lise Hansen er av valgkomiteen i KrF ikke ønsket i partiledelsen Foto: Scanpix

IKKE ØNSKET: Inger Lise Hansen er av valgkomiteen i KrF ikke ønsket i partiledelsen Foto: Scanpix

Inger Lise Hansen vrakes av KrF: - Verre for partiet enn for meg

(VG Nett) Inger Lise Hansen vrakes av KrF. - Jeg er ferdig i partiledelsen, sier Hansen til VG Nett.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

I en pressemelding fra valgkomiteen i Kristelig Folkeparti (KrF) varsles det at den kontroversielle nestlederen ikke er innstilt for en ny periode.

LES OGSÅ: Mener Hansen er sjanseløs

- Gjort en grei jobb

Den endelige innstillingen på ny partiledelse er ikke klar, men leder av valgkomiteen, Anne Marie Jøranli, forteller at de jobber videre for en helhetlig og samlende løsning.

Les også: Vil tillate borgerlige homofile ekteskap

Men denne løsningen innebærer altså ikke lenger Inger Lise Hansen.

- Hun har jo gjort en grei jobb som nestleder i partiet, og fikk fornyet tillit på landsmøtet for to år siden. Men nå har hun liten støtte ute i organisasjonen, og fylkeslagene har i sine høringssvar ønsket andre i partiledelsen, sier leder Anne Marie Jøranli i valgkomiteen til VG Nett.

- Verre for partiet enn for meg

Inger Lise Hansen sier til VG Nett at hun er skuffet over avgjørelsen til valgkomiteen.

- Det er klart jeg er skuffet, men jeg har ikke noe annet valg enn å ta beslutningen fra valgkomiteen til etterretning. Men min holdning til livet er at når noen dører lukkes, så er det andre som åpner seg, sier Hansen.

Hansen: - KrF bør bytte navn

Hun varsler at hun ikke vil ta opp kampen på partiets landsmøte i april.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ISFRONT: Det ble full krangel mellom Inger Lise Hansen og Dagfinn Høybråten etter at Hansen gikk ut i mediene og lanserte forslag som ville dra KrFs politikk i en mer liberal retning. Nå forsvinner de begge ut av partiledelsen. Foto: Frode Hansen

- Dette er en beslutning som er verre for partiet enn den er for meg. Nå ønsker jeg bare partiet lykke til videre med sine nye tillitsvalgte på landsmøtet, sier Inger Lise Hansen til VG Nett.

- Betyr det at du ikke vil ta kampvotering på landsmøtet?

- Det er riktig. Jeg har ingen intensjon om å klamre meg fast til partiledelsen, så jeg er ute av partiledelsen etter landsmøtet, sier Hansen.

Fredag i forrige uke uttalte Hansen at hun ville slåss for nestledervervet i partiet.

Melder seg ikke ut

Det har tidligere blitt spekulert i om Inger Lise Hansen ville melde overgang til Høyre dersom hun ikke fikk fornyet tillit. Det avviser hun nå bestemt.

- Jeg kommer ikke til å melde meg ut av KrF. Men jeg kommer ikke til å forbli like aktiv i partiet. Nå får jeg masse tid til å fullføre masteroppgaven min, sier Hansen.

Inger Lise Hansen har ønsket å vri Kristelig Folkeparti i en mer liberal retning.

- Det er mange i partiet som har like tanker som meg. Jeg har opplevd mye støtte det siste året, slik at jeg tror ikke den prosessen er stanset med dette, sier hun.

Den avtroppende KrF-nestlederen vil ikke kommentere hvordan hun har opplevd valgkomiteens arbeid.

- Jeg har ingen kommentarer til hvordan den prosessen har vært, sier Hansen.

- Ikke et punktum for henne

Påtroppende KrF-leder Knut Arild Hareide sier til VG Nett at han ikke tror Inger Lise Hansen er ferdig i politikken som følge av valgkomiteens avgjørelse i dag.

STØTTET HANSEN: Påtroppende KrF-leder Knut Arild Hareide har støttet Inger Lise Hansens kandidatur for nestledervervet i partiet. Foto: Line Møller

- Jeg tar beslutningen fra valgkomiteen til etteretning, men jeg vil legge til at jeg ikke tror at dette er et punktum for Inger Lises politiske karriere, dersom hun er åpen for andre muligheter i framtiden, sier Hareide til VG Nett.

Han mener Inger Lise Hansen har bidratt positivt for KrF.

- Hun har kommet med mange debatter, og vist KrF på en flott måte. Bare den siste uken har hun stått fram i Maria Amelie-saken, og vist KrFs sosiale hjerte på en strålende måte, sier Hareide.

Kontroversiell

Inger Lise Hansen har det siste året gjort seg upopulær i en rekke av KrFs fylkeslag etter at hun har kommet med kontroversielle utspill om norsk Israel-politikk og kjønnsnøytral ekteskapslov.

Dette skapte stor konflikt mellom henne og KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Påtroppende KrF-leder Knut Arild Hareide er blant Hansens støttespillere, og skal ha gitt utrykk overfor valgkomiteen for at han ønsket Hansen med videre i partiets ledelse.

Dagfinn Høybråten vil ikke kommentere saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder