ALDERSDISKRIMINERING: Anita S. Dietrichson mener det er diskriminering når det stadig er de eldre som blir pekt på i forbindelse med at bedriftene nedbemanner. Foto: Petter Emil Wikøren VG

Stadig flere jobber lengre. Også fordi de har lyst: De er over 60 og elsker jobben

Anita S. Dietrichson (62) er glad for at hun ble overtalt til å fortsette i arbeidslivet. Ikke alle er like heldige.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Dietrichson hadde allerede takket ja til en gullkantet sluttpakke og innstilt seg på dyrke grønnsaker og passe barnebarn. Hun skulle ri inn i solnedgangen på lange, varme ferier og late dager på kafé. Men så ble hun oppringt av et hodejegerfirma.

– Jeg avviste dem to ganger, jeg hadde jo signert sluttavtale med Schibsted, sier Dietrichson som tidligere jobbet med salgsstrategier i Fædrelandsvennen.

Det var jobben som administrerende direktør i Næringsforeningen Kristiansandsregionen hun var aktuell for og som hun nå har hatt i tre år.

– Jeg tenkte at den jobben er for stor for meg, jeg er for gammel til å gå i gang med noe sånt, og jeg har for høy lønn til at de har råd til å ansette meg. Typisk jentetekning. Men den tredje gangen de ringte, gikk jeg til samtale, forteller hun.

Her forteller flere sine historier om hvordan det er å være godt voksen og ha lyst til å fortsette i jobben:

Ragnhild (66) ble nedbemannet to ganger etter fylte 58

Vidar (69) føler at han fortsatt betyr noe

Willy (66) tok sluttpakke og startet med markiser

Det priser Dietrichson seg lykkelig for. For livet som tidligpensjonist hadde, som hun skrev i et innlegg i Dagens Næringsliv med tittelen «62 og glad i jobben», også handlet om å «skulle våknet om morgenen og sett naboene reise av sted på jobb. Jeg skulle åpnet eposten - uten å finne noen utfordringer å ta tak i eller møter å gå på.»

Med andre ord: en litt stusselig tilværelse utenfor det pulserende arbeidslivet.

– Jeg tror jeg ville opplevd tomme dager, at jeg ikke var verdifull lenger og sittet med en følelse av at kompetansen min er for gammel og at tiden hadde løpt litt fra meg, utdyper Dietrichson som var opptatt av å jobbe mer med faget sitt.

Husker du? Arbeidsledigheten blant eldre skyter i været

– I stedet har jeg fått en ny karriere i slutten av 50 årene. Jeg føler at jeg har fått utvikle meg enormt, legger hun til.

Les også: Ja, vi vil jobbe til vi er 72

Jobber stadig lengre

Tall fra NAV viser at arbeid er attraktivt for mange godt voksne.

– Gjennomsnittlig avgangsalder var 63,1 år i 2013, opplyser Ole Christian Lien, seksjonssjef i kunnskapsavdelingen hos NAV. Dette er de ferskeste tallene som finnes og omfatter bare de som er over 50 år. De som har blitt uføre i ung alder er for eksempel ikke inkludert.

Les også: Slik bremser du aldringen (krever innlogging).

– Siden 2001 har yrkesaktiviteten blant de over 50, økt med omtrent to år. Yrkesaktiviteten blant seniorer har aldri vært høyere, sier Lien.

Årsakene er flere:

– Seniorene har bedre utdanning, økt levealder og bedre helse bidrar også. Dessuten ser vi nå effekten av at flere kvinner kom ut i arbeidslivet på 1970-tallet i tillegg til at pensjonsreformen har gjort det mer lønnsomt å fortsette i jobb etter 62, sier Lien.

Offentlige ansatte må jobbe lenger for full pensjon.

Mange vil fortsette

Så ønsker da også mange i 60-årene å fortsette å jobbe. Det viser den nyeste utgaven av Norsk Seniorpolitisk Barometer.

Dette betyr de 10 vanskeligste ordene om pensjon.

Av de som har fylt 62, er i jobb og har rett til å ta ut pensjon, vil nemlig hele 63 prosent fortsette i yrkeslivet. Den viktigste årsaken er at jobben bidrar til at de føler seg nyttige i samfunnet.

Det som veier nest tyngst er at arbeidet er interessant og at de har gode kolleger.

– Å føle at man gjør noe meningsfylt og betyr noe for andre er kjempeviktig. Folk har et positivt syn på det å jobbe og jobben er viktig for det sosiale livet, sier Kari Østerud, leder av det statlig finansierte Senter for seniorpolitikk som har bestilt undersøkelsen.

Derfor vil ikke ledere ansette folk over 50

De eldste gleder seg også mest til å gå på jobb. Undersøkelsen viser at det gjelder nesten åtte av 10 over 60 år. Blant de yngste svarer bare 6 av 10 det samme mens tallet for hele befolkningen er syv av 10.

60 pluss-generasjonen scorer også høyest når de blir spurt om hvor godt de føler at de mestrer arbeidsoppgavene, og hele 24 prosent gruer seg til pensjonen.

– Det som er interessant, er at 29 prosent av alle spurte i undersøkelsen kan tenke seg jobbe til de er 70 år eller eldre. Når vi viser dette til utlendinger skjønner de nesten ikke at det mulig. I 2003 var det seks prosent som sa det samme, sier Østerud.

Les dette: Latsabber blir raskere gamle.

– Presterer like bra

Og jobbprestasjonene svekkes ikke nødvendigvis med alderen med mindre du har et yrke som krever lynraske reaksjoner eller fysisk tungt arbeid.

– Gjennomsnittlig presterer man like bra som tidligere. Det avhenger av motivasjon, interesse og arbeidsbetingelser, sier Per Erik Solem, forsker og psykolog ved Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA).

Anita Dietrichson tror mange må belage seg på å jobbe lenger, samfunnet har ikke råd til noe annet. Og det er ikke negativt.

– Det er slett ikke slutt selv om du er i begynnelsen av 60-årene. Snarere tvert i mot. Du kan fortsatt levere gode resultater.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder