BRANNSTASJON: Den avdøde gutten ble funnet på vei hjem fra skolen fredag, utenfor Kongsvinger brannstasjon.

Sjetteklassing døde i Kongsvinger – ble funnet utenfor brannstasjonen på vei hjem fra skolen

Flere nødetater bidro med førstehjelp da en gutt falt om på vei hjem fra Langeland skole i Kongsvinger fredag, etter det som skal ha vært en allergisk reaksjon.

Publisert:

Arnfinn Strømstad, brannsjef i Kongsvinger, forteller til VG at det banket på døren deres rundt klokken 14.43 fredag ettermiddag.

– Det kom to ungdommer som fortalte at det lå en liten gutt på den andre siden av veien. Vi sendte derfor ut et par stykker for å undersøke, sier han.

Den samme gutten ble bekreftet død på Rikshospitalet lørdag, etter det som skal ha vært en allergisk reaksjon. Brannsjefen var ikke involvert i hendelsen selv, men siterer fra rapporten som ble skrevet av brannmannskapene.

– Det var allerede startet hjerte- lungeredning av en person på stedet. Vi tok over frem til ambulansen kom frem to minutter etterpå. Vi fikk ikke noe kontakt med gutten, sier Strømstad.

– Deretter tok vi hånd om de pårørende og forbipasserende, legger han til.

På vei hjem fra skolen

Politiet opplyste til VG tirsdag morgen at gutten ble funnet på vei hjem fra Langeland skole, der han gikk i sjette klasse.

Brannstasjonen i Kongsvinger ligger om lag én kilometer fra skolen, som har om lag 375 elever fra 1. til 7. trinn.

VG har fått tilgang til en melding som ble sendt til foreldrene med barn på skolen søndag kveld.

Der opplyser rektor Eirin Tone Elfmark at sjetteklassingen fikk i seg «et næringsmiddel som fremkalte en allergisk reaksjon» på skolen, og at dette fikk et dødelig utfall.

Ordføreren i Kongsvinger, Eli Wathne, opplyste mandag at de har opprettet et kriseteam, som jobber sammen med Langeland skole for å ivareta elevene.

SKAL IVARETA ELEVENE: Langeland skole jobber sammen med kriseteamet i kommunen for å ivareta elevene etter hendelsen.

Dødsårsak ikke bekreftet

Politiadvokat Henning Klauseie bekrefter til VG at politiet undersøker om dødsfallet skyldes en allergisk reaksjon, men understreker samtidig at de er svært tidlig i etterforskningen.

– Det er altfor tidlig å si noe om. Det ble besluttet obduksjon i går, men det er usikkert om dette vil skje i dag eller i morgen. Det tar vanligvis litt tid å analysere obduksjonsrapporten også, svarer Klauseie.

Politiet besluttet først ikke å igangsette etterforskning. De snudde etter at saken ble offentlig kjent mandag, i hovedsak etter å ha blitt spurt av de etterlatte.

Nå jobber de med å skaffe oversikt, blant annet ved å innhente og avhøre vitner, sier politiadvokaten:

– Vi prøver å danne oss et bilde av hva som skjedde på skolen, samt etter at han gikk fra skolen.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no