SKADET: En mann er fraktet bort i ambulanse etter å ha blitt stukket i magen på Egertorget fredag kveld.

SKADET: En mann er fraktet bort i ambulanse etter å ha blitt stukket i magen på Egertorget fredag kveld. Foto: Hanna Haug Røset

Mann (27)stukket i magen i Oslo – jakter tre personer

Politiet leter etter to menn og en kvinne etter at en mann ble påført en stikkskade i magen midt i Karl Johans gate på nasjonaldagskvelden.

Nødetatene rykket fredag kveld til Egertorget i Oslo etter en voldsepisode der det muligens har blitt brukt kniv.

VG er på stedet og ser at en mann er tilsynelatende skadet og blir fraktet bort i ambulanse. Området er sperret av og både politi og helse er på stedet med flere enheter.

– Vi har funnet en mann med stikkskade i magen. Vi startet livreddende førstehjelp på stedet, og han er nå fraktet til sykehus, sier innsatsleder Svein Arild Jørundland til VG.

Ikke livstruende

Politiet er foreløpig usikre på hva som er åstedet. De søker nå etter gjerningspersoner som er beskrevet som to menn og en kvinne.

– Tilstanden til mannen er ikke livstruende, og den er stabil, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til NTB like før midnatt til lørdag.

VITNE: Rokas Samuolis (22) ble kontaktet av mannen som ble skadet. Her forklarer hva han observerte for politiet. Foto: Torstein Bøe

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt sier til VG at mannen ble stukket i magen, men kan ikke si hva han ble stukket med eller noe mer om skadeomfanget.

– Det er foreløpig vanskelig å si noe om skadeomfanget, men vi anser dette som en alvorlig voldshendelse hvor en mann har blitt stukket i magen. Han blir fraktet til sykehuset og politiet følger etter ambulanse, sier operasjonslederen.

– Sa han hadde blitt knivstukket

Rokas Samuolis (22) forteller til VG at han sto like utenfor bakeriet W.B. Samson da en mann tok ham på skulderen.

– Han sa at han hadde blitt knivstukket. Jeg tror det skjedde rett før, for da jeg først snudde meg var det ingenting på skjorten hans, men etter hvert spredte det seg blod, sier 22-åringen til VG.

Samuolis sier han ikke fikk med som hvem som skadet mannen, men at det var tre personer som like etterpå sprang oppover Karl Johan.

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen sier at de ønsker å komme i kontakt med tre personer som skal ha forlatt Egertorget i retning Slottet.

Politiet jobber med vitner og gjør tekniske undersøkelser på stedet.

Karl Johans gate er fylt av feststemte mennesker, og det er mange som stopper opp ved sperringene ved Egertorget. På en del er det tydelig at feiringen av nasjonaldagen har pågått lenge og flere får tilsnakk av politiet fordi de forsøker å trosse sperringene.

SPERRET AV: Politiet har sperret av et området ved Egertorget i Oslo, der en person ble stukket i magen. Foto: Torstein Bøe

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder