BISETTES: Ari Behn bisettes fredag. Til høyre dødsannonsen som ble publisert i Aftenposten. Foto: Brian Cliff Olguin/faksimile fra Aftenposten

Slik blir Ari Behns bisettelse

Familiemedlemmer vil lese minneord når Ari Behn bisettes fra Oslo domkirke fredag. Hele kongefamilien, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre og NATO-sjef Jens Stoltenberg er blant de som skal i bisettelsen.

 • Bjørn Ekker
 • Sofie Fraser
 • Halvor Bjørntvedt
 • Bjørn Haugan
 • Øystein David Johansen

Fredag morgen ble det kjent at hele den norske kongefamilien vil delta i Ari Behns bisettelse. Både kongen og dronningen, kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise vil være til stede under Ari Behns bisettelse fredag i Oslo domkirke.

I tillegg kommer prinsesse Astrid, fru Ferner, opplyser Slottet.

Det har ikke kommet mange detaljer om hva programmet i Oslo domkirke vil inneholde.

– I tillegg til musikalske innslag, salmer og bønn vil det være minneord om Ari Behn som skal leses av familiemedlemmer, opplyser Geir Håkonsund, som har fungert som manager for Ari Behn og som uttaler seg på vegne av familien.

Håkonsund vil ikke si noe ytterligere om programmet på nåværende tidspunkt.

I dødsannonsen, som er publisert i Aftenposten, står det:

«Du er høyt elsket av oss alle. For barna er du uerstattelig.»

Politiet i Oslo iverksetter rutinemessige sikkerhetstiltak i anledning bisettelsen. Leder for Felles enhet for operativ tjeneste, Johan Fredriksen, opplyser til NTB at politiet vil legge til rette for at den kan gjennomføres på en sikker og verdig måte.

Bisettelsen finner sted klokken 13.00, og vil være åpen for alle. Kirken åpner en time før, og det er forventet stort oppmøte. Det er plass til rundt 900 mennesker i Oslo domkirke.

– Familien vil at så mange som ønsker kan ta et siste farvel med Ari. Med tanke på det store oppmøtet som forventes og sikkerhetstiltakene en slik bisettelse krever, er Domkirken i Oslo et naturlig valg, sa Geir Håkonsund, som uttaler seg på vegne av familien, til VG i forrige uke.

BISETTES: Oslo domkirke vil være åpen for alle når Ari Behn bisettes fredag. Foto: Frode Hansen

les også

Per Heimly om Ari Behn: – Var min støtte når jeg hadde det som verst

Domkirken vil åpne klokken 12, en time før bisettelsen starter. Biskop Kari Veiteberg i Oslo leder bisettelsen.

Statsministerens kontor (SMK) har tidligere bekreftet overfor VG at bisettelsen ikke skjer på statens bekostning.

Statsminister Erna Solberg deltar i bisettelsen. Fra regjeringen deltar også finansminister Siv Jensen, kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande, barne- og familieminister Kjell Ingold Ropstad og olje- og energiminister Sylvi Listhaug.

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil delta, opplyser hans pressekontakt, Siri Storstein Hytten til VG. Det samme gjør også NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Prins Daniel representerer det svenske kongehuset i Ari Behns bisettelse i morgen. Det får VG bekreftet fra informasjonssjef for det svenske kongehuset, Margareta Thorgren.

Hedret i taler

Beskjeden om at Ari Behn hadde tatt sitt eget liv kom 25. desember. En rekke personer har siden da kommet med minneord og kondolanser i sosiale og tradisjonelle medier.

– Norge mistet en nyskapende kunstner og forfatter. Familie og etterlatte mistet et kjært familiemedlem og en god venn, sa statsminister Solberg i sin tale 1. nyttårsdag.

Kong Harald fortalte i sin nyttårstale at kongefamilien er sterkt preget av dødsfallet, men at folks medfølelse varmer.

– Det har varmet å oppleve folks medfølelse og tente lys på Slottsplassen. Det er trøst i alle de gode minnene og vakre ordene som har blitt formidlet om pappaen til tre av våre kjære barnebarn, sa kongen i sin nyttårstale, som ble sendt på NRK nyttårsaften.

TAKKET: Ebba Rysst Heilmann, som var Ari Behns kjæreste, skriver på Instagram at hun er evig takknemlig for at hun fikk være så nær ham. Foto: Privat

Tok farvel med fakler

I Moss, Ari Behns hjemby, gikk folk i fakkeltog søndagen etter at dødsfallet fant sted.

les også

Roser familiens åpenhet etter Behns død: – Mange flere forstår at man kan ringe om hjelp

Ebba Rysst Heilmann, som var Aris kjæreste, skrev på Instagram lørdag at hun var evig takknemlig for at hun fikk være så nær ham.

– Du skjøreste, vakreste, sterkeste, komplekse menneske. Jeg er alltid hos deg, min elskede Ari min. Og jeg vet du er sammen med meg resten av livet og passer og heier på meg til vi ses igjen, skrev Heilmann.

TOK FARVEL: Flere hundre gikk i fakkeltog til minne om Ari Behn i hans hjemby Moss søndag ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen

les også

Erna Solberg etter Behns selvmord: – Vi må våge å prate om de vanskeligste tingene

Bildespesial: Ari Behns liv i bilder

Trenger du noen å snakke med? Mental Helse kan nås på 116 123. Røde Kors kan ringes på 80033 321. Kirkens SOS: 22400040.

Mer om

 1. Ari Behn

Flere artikler

 1. Slik blir Ari Behns bisettelse

 2. Ari Behn bisettes fra Oslo domkirke etter nyttår

 3. Ari Behn bisettes fra Oslo domkirke etter nyttår

 4. Tidlig i kø for Ari Behns bisettelse: – Må støtte opp når dagene er tunge

 5. Moss tok farvel med Ari Behn

Fra andre aviser

 1. «For barna er du uerstattelig»

  Aftenposten
 2. «For barna er du uerstattelig»

  Fædrelandsvennen
 3. Hele kongefamilien deltar i Ari Behns bisettelse

  Aftenposten
 4. Prins Daniel deltar i Ari Behns bisettelse

  Aftenposten
 5. Ari Behn bisettes fra Oslo domkirke på nyåret

  Bergens Tidende
 6. Kondolanseprotokoll legges ut i Oslo domkirke

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no