LITE TRAFIKK: Klokken 17 var det fremdeles fin flyt i trafikken på E6 ved Espa. Foto: STATENS VEGVESEN

Pinsetrafikken flyter fint

(VG Nett) Gledelig overraskelse til pinse-bilister: Køene ser ut til å utebli.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Målfrid Bordvik

Artikkelen er over syv år gammel

- Andre pinsedag er normalt den verste trafikkdagen i året, men i år har vi en mistanke om at trafikken har spredt seg utover dagen, sier trafikkoperatør Eli Solberg ved Vegtrafikksentralen i Hordaland, til VG Nett.

På forhånd var det ventet køer ved innfartsårene til Bergen, ved Trengereid på E16 og på Vågsbotn.

I 17-tiden mandag er det bare velstand i vestlandstrafikken.

- Trafikkbildet er veldig bra. Vi har ikke køer noen steder. Det er en del trafikk, men ingen problemer. Vi håper det holder seg, sier Solberg.

På fergekaien i Sandvikvåg er det i 17-tiden om lag 40 minutters ventetid for å komme over til Halhjem. Solberg venter at ventetiden vil avta, og ikke øke, utover kvelden.

Fin flyt i Midt-Norge

Pinsehelgen er tradisjonelt sett en av årets største utfartshelger, og i år har mange har brukt pinsehelgen til å reise bort, og mandag skal alle hjem.

Heller ikke i Trøndelag har bilistene noe å klage over, til tross for at det før helgen var stor pågang av ferieklare trøndere som ville ut av Trondheim.

- Det er stille og rolig, og minkende kø på Rørvik. Det virker som folk har fordelt seg når det gjelder hjemreisen, sier trafikkoperatør Finn Bull ved Vegtrafikksentralen Midt til VG nett.

Trafikkulykker

På grunn av en trafikkulykke ved Horg kirke på E6 ved Melhus, er det en del kø der mandag kveld. Veien har vært stengt en stund, men nå er ett felt åpnet for trafikk med manuell dirigering slik at det vil løse seg opp etter hvert, melder NTB.

Nordmenn som har tilbrakt pinseferien i Sverige og som skal hjem via Svinesund, må regne med forsinkelser etter en trafikkulykke på E6 sør for Strömstad.

Trafikken i retning mot Norge går svært sakte med lange køer etter at strekningen var stengt en periode etter ulykken og trafikken nå går kun i ett felt, melder NRK.

Del dine trafikkbilder med VG Netts lesere her !

Veiarbeid i øst
På Østlandet forventet Statens Vegvesenm mest trafikk på E18 mandag kveld.

- På E18 fra Kragerø og inn mot Drammen og Oslo vil det være størst sannsynlighet for mye trafikk. Hovedtyngden av trafikken bruker å være her på dager som dette, sa trafikkoperatør ved Statens vegvesen Region Sør, Jeanette Andersen til VG Nett i 13-tiden.

På E6 nordfra og inn mot Oslo kan det oppstå kø på grunn av veiarbeidsområder ved Øyer, Tretten, Espa og Minnesund.

- Her pågår det arbeid, så hastigheten på området er nedsatt. Derfor er det viktig at folk tar det litt roligere her, forteller Andersen.

Les trafikkmeldingene fra Statens Vegvesen her !

Hun nevner også fergestoppet mellom Moss og Horten på riksvei 19 som et sted hvor trafikken kan hope seg opp i løpet av kvelden. Det er ingen av fjellovergangene i Region Øst som er stengt.

Køtendenser i Sandefjord

I 16-tiden flyter trafikken fremdeles fint også på veiene inn mot hovedstaden.

- Det er tett trafikk, men ingen forsinkelser, sier Eirik Sundt Fredriksen, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Øst til VG Nett.

Han sier trafikken er i ferd med å tette seg til ved Slependen på E18, men at det foreløpig ikke er snakk om kø.

- Det går fint. Vi tror at været har hatt litt å si for at trafikken har fordelt seg utover dagen. Men vi forventer at
trafikken øker på senere i kveld, sier Fredriksen.

Både syd og nord for Sandefjord er det i ettermiddag køer, men heller ikke her er køene lange.

- Det eneste stedet hvor det er tilløp til køer nå er på E18 ved Holmen inn mot Oslo. Ved Holtekilen er det tilløp til små køer, opplyser Vegtrafikksentralen til NTB i 20.30-tiden.

Til og med på E18 ved Larvik og Tønsberg er trafikken stabil selv om det stedvis er strekninger med nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen og innsnevring av kjørebanen på grunn av veiarbeid.

Last ned VGs gratis vær-apper til Iphone og Ipad- og til Android .

I Nord-Norge forventes det ikke mye trafikk andre pinsedag, og ingen veier er stengt får VG Nett opplyst.

- Ta det med ro

Trafikkoperatørene oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig i trafikken.

- Det er viktig å tenke på sikkerheten i dag. Hold køen og bruk sikkerhetsbelte. Det kan bli en del småbulking hvis folk blir stresset og prøver å kjøre forbi andre bilister. Det er veldig lite å spare på å kjøre forbi, før eller senere vil du møte køen igjen, sier Andreasen i Region Øst.

Hennes kollega Torgeir Nekstad i Statens vegvesen Midt.

- I trafikken på dager som dette må man ta det med ro og ikke stresse. Man må også huske på at man tjener ikke spesielt mye på å kjøre forbi biler. Det kan ofte skape trafikkfarlige situasjoner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder