12 års fengsel for drapet Kristin-drapet

En 25 år gammel mann er dømt til 12 års fengsel for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen, melder Aftenpostens nettutgave.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Vanligvis blir dommer i slike alvorlige saker forkynt i et rettsmøte. Slik ble det ikke i denne saken på grunn av sykdom i retten. Forsvarer og aktor opplyser til NTB at de fikk vite om dommen torsdag, og at det ble gjort en avtale om at den ikke skulle offentliggjøres før mandag. Hvilke premisser retten har lagt til grunn er derfor ikke kjent, selv om konklusjonen har lekket ut.

Vil bli anket

Hotvedts forsvarer, Tor Kjærvik, sier at han er skuffet over dommen.

- Min klient har hele tiden hevdet at han ikke har hatt noe med drapet å gjøre. Ut fra bevisene mener jeg at det skulle endt med frifinnelse, sier advokat Kjærvik til NTB.

Kjærvik opplyser at 25-åringen er pågrepet i Sverige og er på vei til Norge, hvor han etter all sannsynlighet vil bli fremstilt for fengsling i forhørsretten i Larvik i begynnelsen av neste uke.

-Det er helt åpenbart at dommen vil bli anket. Skyldspørsmålet er etter vår oppfatning feil avgjort, sier han.

Selv fikk forsvareren tilsendt dommen torsdag. Han er glad for at han fikk kontakt med klienten sin og underrettet ham om resultatet før det lekket ut i pressen.

-Jeg har forståelse for at det er sykdom i retten, men i en så alvorlig sak burde dommen blitt forkynt i et rettsmøte, sier Kjærvik.

Hårfunn

Kristin Juel Johannessen kom ikke hjem etter en badetur i Goksjøvannet i Hedrum 5. august 1999. Samme kveld ble hun funnet drept i et skogholt. Obduksjonsrapporten viste at hun ble kvalt.

Aktors bevisrekke var i hovedsak bygd opp rundt tre momenter. Det er observasjoner av den såkalte "Lågendalsmannen", observasjoner av en crossmoped ved åstedet som ligner Hotvedts moped og et kroppshår funnet på åstedet med samme mitokondrielt DNA som tiltalte. Analyser viser at det med stor sannsynlighet stammer fra tiltalte eller en han er i slekt med på morssiden.

Tor Kjærvik sa i retten at hårfunnet ikke nødvendigvis stammet fra hans klient, ettersom tiltaltes søster forklarte at hun hadde vært på åstedet noen dager før.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder