FRA SKOG TIL BY: Setteren Fam trives aller best i skog og mark. Men hun går ikke av veien for en tur til asfaltjungelen i Oslo heller. Foto: Privat
FRA SKOG TIL BY: Setteren Fam trives aller best i skog og mark. Men hun går ikke av veien for en tur til asfaltjungelen i Oslo heller. Foto: Privat

Hunden Fam tok toget alene til Oslo

Forsvant sporløst under morgenlufting i Asker

INNENRIKS

(VG Nett) Fam (11) snek seg diskret inn på toget i Asker kommune. Drøyt 20 minutter senere tuslet hun av midt i Oslo sentrum.

Publisert:


Den sosiale setteren liker å lufte seg litt alene i det åpne landskapet hjemme på Hvalstad i Asker om morgenen. Vanligvis vil den inn igjen etter et kvarters tid, men ikke på onsdag. Timene gikk og klokken to ringte matfar Kim Erik Holter politiet i Asker og Bærum.

Omtrent samtidig fikk de melding fra Oslo politidistrikt om at en svart og hvit setter var tatt hånd om på Nationalthatret stasjon i hovedstaden. Ting kunne tyde på at mysteriet var i ferd med å bli oppklart, og senere på dagen meldte politiet om den lykkelige løsningen i sin logg.

- Ellevill

Her er matfars teori om den logrende 11-åringens ekspedisjon på skinner til Norges største by:

- Noen ganger tar hun turen ned til veien om morgenen, og der er det mange som går på vei til toget. Hun er en veldig blid hund som logrer og skal hilse på alle. Da er det antakelig flere som har klappet og snakket til henne, og hun har reagert med å følge etter.

- Når vedkommende skulle til toget, har Fam gått gjennom de automatiske skyvedørene og gjennom hele stasjonsbygningen. Da personen gikk på toget fulgte hun etter og la seg trolig under setet, for konduktøren hadde ikke sett henne. Da personen skulle av fulgte bikkja etter, og da sa han til vektere at det ikke var hans hund, sier Kim Erik Holter.

Melding ble altså gitt til hovedstadspolitiet, og tispen ble overlatt til Viking. Senere var det tid for overlykkelig gjenforening i Oslo.

- Hun visste nærmest ikke hva hun skulle gjøre, var ellevill, jamret seg og laget merkelige lyder. Nærmest som å gråte av glede. Hun hoppet og snuste og var glad, sier den stolte hundeeieren.

Lokalavisen Budstikka har funnet ut at togturen fra Hvalstad stasjon til Nationaltheatret tar 23 minutter.

Fryktet motorveien

Fuglehunden, som blant annet liker å kose seg på jakt med matfar, er elektronisk merket, så det var en smal sak å finne ut hvem eieren var.

Har du en god historie om hunden din? Del i kommentarfeltet under artikkelen.

Også torsdag morgen fikk Fam ta turen ut på egenhånd, men matfar innrømmer at han fulgte med og etter hvert plystret henne hjem.

- Nå har hun lært å ta toget på egenhånd. Frykter du at hun vil gjøre det igjen?

- Hun er i alle fall ikke redd for å gjøre det. Jeg tenkte på tog og motorvei da hun var borte, og jeg er glad det gikk som det gikk.

PS! Fam er et jentenavn av fransk opprinnelse. Ifølge Statistisk sentralbyrå er det 53 norske kvinner som bærer navnet.

Her kan du lese mer om