PÅ JOBB: Trond Giske var tilbake på Stortinget tirsdag etter permisjonen. Han ble møtt av journalister og andre representanter på vei inn i møtet i Stortingets familie- og kulturkomité. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Giske: – Det føles viktig å være tilbake i jobb

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske var tilbake på jobb på Stortinget og i ny komité tirsdag.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Trond Giske hadde sin første arbeidsdag i Stortinget tirsdag etter å ha vært sykemeldt siden før jul etter de mange varslersakene mot ham.

Et stort presseoppbud sto oppstilt i 10-tiden i Vandrehallen i påvente av at Giske skulle stille til opprop i salen. Der møtte han imidlertid ikke, men benyttet seg av muligheten til såkalt utbytting.

les også

Giske vil snakke om varslersakene i talen i Orkdal

Klokken 12 stilte Giske derimot opp til møte i sin nye komité på Stortinget – familie og kulturkomiteen.

Mistet verv i finanskomitéen

– Det føles viktig å være tilbake på jobb. Det har jo vært et langt sykefravær, og nå er det en ny komité, sier Giske til NTB på vei inn, på spørsmål om hvordan han opplever å være tilbake på jobb.

les også

Støre om Giske: Har oppført seg uforenlig med partiets regelverk

Giske ble fratatt vervet som finanspolitisk talsperson i Ap etter varslersakene. Han sier han ikke tror det blir krevende å gå fra finans til familie og kulturpolitikk.

Nyter godt av egen barnehagepolitikk

– Jeg har sittet i denne komiteen her før, og jeg har vært statsråd på kulturfeltet. Da jeg satt i denne komiteen sist, fikk vi til barnehageforliket med full barnehagedekning og makspris, som jeg selv og mange andre nyter godt av i dag, samt kulturløftet og mye annet, så dette er komité som går rett inn i folks hverdagsliv, sier Giske.

Giske hadde sin første offentlige opptreden sist lørdag under stiftelsesmøtet i Orkland Arbeiderparti i Ap-bastionen Orkdal i Trøndelag. Der beklaget han at hadde gjort feil og ikke vært bevisst sin rolle og maktposisjon.

Trond Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar som følge av flere varsler mot ham. Varslene er knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel.

Giske har beklaget sin oppførsel, men samtidig framholdt på Facebook at det er kommet «grunnløse og falske varsler». Han har avvist anklagene om seksuell trakassering.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder