ÅSTED: Krimteknikere utenfor boligen der 84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen ble drept i Lenvik på Finnsnes i Troms.
ÅSTED: Krimteknikere utenfor boligen der 84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen ble drept i Lenvik på Finnsnes i Troms. Foto: STIAN ANDRE LUND, FOLKEBLADET

Finnsnes-drapet: Drapssiktet (21) fengslet i åtte nye uker

INNENRIKS

Den 21 år gamle kvinnen som er siktet for drapet på en 84 år gammel kvinne i Lenvik Troms i november i fjor, ble tirsdag varetektsfengslet i åtte nye uker.

Publisert:

Retten mener kvinnen fortsatt framstår som psykisk ustabil, og mener det er fare for gjentakelse, heter det i fengslingskjennelsen.

Det var NRK som først omtalte saken.

84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen ble funnet drept i sin egen bolig 20. november i fjor.

Den 21 år gammel kvinnen ble pågrepet for drapet samme kveld, og har siden da vært i varetekt på sikkerhetsposten på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø.

– Varetektsfengslingen kommer etter samtykke fra siktede. Det vi venter på nå, er den rettspsykiatriske vurderingen av henne. Den blir helt avgjørende, og vi vet lite før den kommer, sier kvinnens forsvarer Ulf Egil Hansen til VG.

Thomassen hadde gjort seg bemerket i alternativmiljøet og skrevet flere bøker med budskap hun angivelig har fått når hun har kommunisert med døde mennesker. Hun var også kjent som healer i lokalmiljøet.

Blant dem som skal ha søkt hjelp hos 84-åringen, er 21-åringen som er siktet for å ha drept henne.

– Jeg kan ikke kommentere disse opplysningene annet enn at avdøde var en nabo og bekjent av siktede, sier Hansen.

I desember erkjente 21-åringen de faktiske forholdene i saken.

Kilde: NTB/VG

Her kan du lese mer om