I KULISSENE: Espen Teigen, her under pressekonferansen med Listhaug tirsdag morgen etter at hun kunngjorde sin avgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Listhaug-rådgiver går av

Espen Teigen sier han ser fram til tid, søvn og ekstra tidlig påskeferie når han nå er ferdig som Sylvi Listhaugs politiske rådgiver.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg går av som rådgiver i Justisdepartementet samtidig som statsråden. Det er helt ordinært. Nå skal jeg bruke tiden på å slappe av etter en hektisk periode. Jeg vil ikke utelukke noe som helst, men ser frem til litt tid, søvn og litt ekstra tidlig påskeferie, sier Teigen til VG.

les også

Sylvi Listhaug gikk av som justisminister: Dette har skjedd

Dagbladet omtalte saken først.

På sin Twitter-profil understreker han at han ikke trekker seg, men går av med sin statsråd.

Skaffet tusenvis av følgere til Facebook-siden

Sylvi Listhaug (Frp) trakk seg som justisminister i Solberg-regjeringen tirsdag morgen. Det skjedde i kjølvannet av bråket rundt innlegget om Arbeiderpartiet og terrorister som publisert på hennes Facebook-side for halvannen uke siden.

I går kveld satt Teigen og Listhaug i møte med regjeringspartiene om saken. Med alvorlige miner ble de kjørt bort etter møtet. Timer senere kom Listhaugs kunngjøring om sin avgang.

På sin Facebook-side skriver Teigen tirsdag ettermiddag:

– Det har vært to utrolig kule år med å jobbe for Sylvi som innvandringsminister og deretter justisminister. Den siste uken har vært rimelig tøff. Nå går jeg av som enhver rådgiver gjør når statsråden går av, og skal ta meg en litt tidlig påskeferie og slappe av.

les også

Seks dramatiske døgn i bilder

Teigen har blant hatt ansvar for Listhaugs kontoer i sosiale medier.

Da Teigen begynte å jobbe for Listhaug i mars i 2016, hadde Facebook-kontoen hennes 20.000 følgere. Nå har den 154.000.

VG+: Stort portrettintervju med Espen Teigen: - Apatisk og avstumpet av pappas død

Teigen forklarte i et intervju med VG i fjor - da kontoen hadde 120.000 følgere - at de hadde fått til den store økningen ved å spisse profilen og øke tilstedeværelsen på sosiale medier. «Konstant til stede, med innhold du ikke finner i avisene», forklarte han den gang.

Listhaug sitter etter avgangen fortsatt på Stortinget som representant fra Møre og Romsdal. Ifølge VGs kilder blir hun imidlertid ikke nummer én i stortingsgruppen, altså parlamentarisk leder for Frp.

Den som nå tar over hennes ministerpost midlertidig, er partifelle og fiskeriminister Per Sandberg, som er utnevnt som fungerende justisminister.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder