Foto: Overvåkningskamera/Politiet

Trapper opp etterforskning av savnet-sak i Molde

Kripos sender torsdag flere etterforskere for å bistå Molde-politiet for å finne ut hva som har skjedd med den 37 år gamle mannen som har vært savnet siden lørdag.

Ingen har sett mannen etter klokken 01.00 natt til lørdag 23. juni, da han tok ut penger fra DnB-minibaken i Storgata i Molde sentrum. Den ungarske statsborgeren ble meldt savnet av kolleger etter at han ikke møtte opp til jobb på mandag.

Ikke kjent tidligere

Politiinspektør Knut Meek Corneliussen understreker at det ikke er noe i mannens forhistorie så langt som forklarer hvorfor han plutselig skulle bli borte. Det er grunnen til at politiet raskt satte inn store ressurser i etterforskningen.

Overfor VG understreker politiinspektøren at politiet foreløpig holder alle muligheter åpne.

– Vi kan ikke utelukke noe, heller ikke at det kan ha skjedd noe kriminelt. Vi har derfor anlagt en bred etterforskning, sier Corneliussen.

Ber om tips

Politiet i Molde har allerede fått analysebistand fra Kripos og ekstra etterforskere fra Ålesund. Tirsdag gikk politiet ut med beskrivelse av 37-åringen, og ba om hjelp fra publikum.

Siste sikre observasjon er da mannen tok ut penger i Molde sentrum. Så langt har ikke politiet vitner til dette, men er sikre på tidspunktet fordi han er fanget opp av et sikkerhetskamera.

Så langt politiet kjenner til skal han ikke ha familie i Norge.

Politiet gikk tirsdag dør til dør i nabolaget han bodde. De vil ikke opplyse om han var i konflikt med noen eller om mobiltelefonen hans er funnet. Boligen ligger nær et turområde med mye tett vegetasjon. Det er også to tjern i området som politiet har vurdert å undersøke nærmere.

– Vi har i første omgang konsentrert søket rundt mannens bopæl, men vil fortløpende vurdere om søkeområdet skal utvides, sier Corneliussen.

Norsk Folkehjelp og Røde Kors bistår politiet i søket.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder