Metoo-smell for svenske medier

Ti artikler i svensk presse der personer anklages for seksuelle overgrep eller trakassering og navngis, er felt i klageorganet Pressens opinionsnämnd.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Totalt elleve slike artikler er blitt behandlet av Pressens opinionsnämnd (PO), som tilsvarer Pressens Faglige Utvalg (PFU) i Norge. PO har kommet fram til at ti av artiklene bryter med god publiseringsskikk og på en uforsvarlig måte har ført til skade på enkeltpersoner, melder Sveriges Television (SVT).

les også

Og der kom metoo-tilbakeslaget

Én av de ti felte artiklene anses som et «grovt» brudd på god publiseringsskikk. Blant mediene som er felt, er Expressen, SVT, Svenska Dagbladet og Arbetaren.

De ti artiklene omhandler totalt fire personer, som selv har klaget inn sakene til klageorganet.

Dekningen av metoo-kampanjen har vært i hardt vær i Sverige, etter at «Uppdrag Granskning» påpekte faktafeil og etiske overtramp i pressedekningen. Flere svenske medier fikk også kritikk for det sterke personfokuset dekningen av metoo-komplekset.

les også

Les VGs egen vurdering av vår metoo-dekning

les også

Gard Steiro om seksuell trakassering: På vegne av VG: Unnskyld

Ingen norske medier er felt i PFU for dekningen i av metoo-kampanjen, men personfokuset i blant annet dekningen av varslene mot Trond Giske har skapt mye debatt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder