Metoo-smell for svenske medier

INNENRIKS

Ti artikler i svensk presse der personer anklages for seksuelle overgrep eller trakassering og navngis, er felt i klageorganet Pressens opinionsnämnd.

Publisert: Oppdatert: 25.06.18 16:23

Totalt elleve slike artikler er blitt behandlet av Pressens opinionsnämnd (PO), som tilsvarer Pressens Faglige Utvalg (PFU) i Norge. PO har kommet fram til at ti av artiklene bryter med god publiseringsskikk og på en uforsvarlig måte har ført til skade på enkeltpersoner, melder Sveriges Television (SVT).

Én av de ti felte artiklene anses som et «grovt» brudd på god publiseringsskikk. Blant mediene som er felt, er Expressen, SVT, Svenska Dagbladet og Arbetaren.

De ti artiklene omhandler totalt fire personer, som selv har klaget inn sakene til klageorganet.

Dekningen av metoo-kampanjen har vært i hardt vær i Sverige, etter at «Uppdrag Granskning» påpekte faktafeil og etiske overtramp i pressedekningen. Flere svenske medier fikk også kritikk for det sterke personfokuset dekningen av metoo-komplekset.

Ingen norske medier er felt i PFU for dekningen i av metoo-kampanjen, men personfokuset i blant annet dekningen av varslene mot Trond Giske har skapt mye debatt.

Her kan du lese mer om