FRA OVERVÅKNINGSKAMERA: Dette er ifølge politiet gjerningspersonene som ranet et postkontor i Moss lørdag morgen. Foto: POLITIET

Postkontor i Moss ranet

Tre maskerte gjerningspersoner skal ha truet en kvinnelig ansatt til å åpne en safe, før de forsvant i en svart liten bil. Kvinnen skal ha blitt påsatt håndjern, men likevel klart å utløse alarmen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Høyden postkontor i Moss ble ranet klokken 09.14 lørdag morgen, melder Øst politidistrikt. Politiet bevæpnet seg da de rykket ut.

En ansatt ble fysisk truet inn i postkontoret av flere maskerte og bevæpnede menn og videre truet til å åpne en safe, opplyser operasjonsleder Tom Sandberg til VG.

NTB melder at politiet har satt opp sperringer ved Svinesund etter postranet.

RANET: Høyden postkontor i Moss ble ranet av tre maskerte gjerningsmenn lørdag morgen. Foto: Tor Aage Hansen

Etter at safen var åpnet, ble kvinnen påtvunget håndjern. Hun skal likevel ha klart å utløse alarmen, opplyser Sandberg.

Politiet skriver på Twitter at tre gjerningspersoner forsvant fra stedet i en bil, muligens en svart Toyota Yaris, i retning Tor Sørnesvei.

«Søk og etterforskning pågår.» skriver politiet på Twitter.

ETTERFORSKER: Politiet har sperret av området og foretar vitneavhør på stedet. Det vil bli tatt avhør av fornærmede og innhentet videoovervåking fra stedet. Foto: Tor Aage Hansen

Gebrokkent engelsk

Det er foreløpig uklart hvilke verdier gjerningspersonene kom unna med. Politiet opplyser at gjerningspersonene snakket gebrokkent engelsk.

Politiet sier følgende om signalement på de tre personene:

1. Mørke addidasbukser, hvite striper på låret og mørk hettegenser
2. Mørk caps, heldekket i ansiktet og svart ryggsekk
3. Lyseblå jeans, mørk boblejakke og grått tørkle over ansiktet

Operasjonsleder Sandberg uttaler til Moss Avis at ingen skal ha kommet til fysisk skade, men at den kvinnelig ansatte, som skulle åpne postkontoret for dagen, nå ivaretas av helsepersonell og arbeidsgiver.

Sperringer ved Svinesund

– Vi søker lokalt, regionalt og nasjonalt, sier politiets innsatsleder Remi Kopperud til Moss Avis

Han opplyser at politiet spaner over et større område, og at det er satt opp sperringer i grenseområdet ved Svinesund. Etter det politiet vet, skal ransbilen ha tatt av mot venstre og kjørt mot Melløs, skriver NTB.

– Vi ønsker selvfølgelig kontakt med vitner som kan fortelle oss mer, sier Kopperud.

Innsatslederen bekrefter at han ba om tung bevæpning i forbindelse med utrykningen.

Underlig

Pressesjef i Posten, John Eckhoff, sier at rutiner for å ivareta ansatte er iverksatt.

– Utover det, så er det politiet som utelukkende håndterer dette.

Han stiller seg undrende til at et postkontor blir ranet i 2018 og forteller at Posten ikke har opplevd ran på veldig mange år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder