HER SMALT DET: Slik så det ut etter at nødetatene hadde ankommet ulykkesstedet. Foto: Odd Sindre Tonning / Fjordingen / NTB scanpix

Flere kritisk skadd etter trafikkulykke i Stryn

En buss og en åtteseters personbil har vært involvert i en trafikkulykke på fylkesvei 60 i Stryn i Sogn og Fjordane søndag ettermiddag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge Helse Førde AMK hadde fem personer status som kritisk skadet etter ulykken. To av dem ble sendt til Førde sentralsykehus, mens tre ble sendt til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Søndag kveld opplyser Haukeland universitetssykehus at to av pasientene har fått nedjustert skadegrad. De betegnes nå som henholdvis alvorlig- og lettere skadet. For den tredje pasienten er tilstanden fortsatt kritisk.

Alle blir opplyst å være i 70-årene.

Det ble først meldt om at 18 personer var skadet, men tallet ble senere nedjustert, opplyser Vest politidistrikt.

Det var åtteseteren ulykken gikk hardest utover, og alle de skadede satt i denne bilen. Ifølge politiet er det snakk var det seks personer ombord i åtteseteren - alle belgiske statsborgere.

– De i åtteseteren satt fast en god stund, eller hadde i hvert fall hatt problemer med å komme seg ut, opplyser Frode Eide, vaktleder ved 110-sentralen Sogn og Fjordane, til VG.

I turistbussen var det 32 passasjerer og en sjåfør. Ifølge politiet er passasjerene koreanske, mens sjåføren er fra Litauen.

– Alle om bord i turistbussen fremstår som uskadet, men blir sendt til legevakt for sjekk, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker.

Ifølge Helse Førde AMK er det 16 av passasjerene i bussen som mottar behandling på legevakten.

KRITISK: Seks belgiske statsborgere satt i minibussen som var invovert i trafikkulykken i Stryn søndag. Foto: Steinar Vollan

To luftambulanser og et redningshelikopter ble sent til ulykkesstedet, i tillegg til alle nødetater.

Ulykken fant sted på Staveneset i Stryn, rett etter en kort tunnel, og inntraff på Loen-siden av tunnelen.

Passasjerene i turistbussen var på vei mot Loen, mens den møtende bilen var på vei derfra.

– De har kjørt inn i hverandre front mot front. Etterforskningen vil få på det rene hva som var grunnen, sier Halleraker til VG.

Årsaken til ulykken er ikke klarlagt, men foreløpige undersøkelser på stedet tyder på at det er minibussen som er kommet over i motgående kjørefelt, opplyser politiet.

FRONT MOT FRONT: Åtteseteren har store materielle skader etter ulykken i Stryn søndag ettermiddag. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men politiets foreløpige undersøkelser tyder på at det er åtteseteren som har kommet over i feil kjørebane. Foto: Steinar Vollan

Ifølge Halleraker er Statens havarikommisjon for transport varslet, og vil antagelig rykke ut til stedet. I tillegg er arbeidstilsynet varslet.

– Det er meldt om flere biler på veien, og noen skal også ha sett selve uhellet. Vi kommer til å gjennomføre intervjuer og avhøre de som er involvert, sier Halleraker.

Kommunen er varslet, og det vurderes å opprette krisehjelp.

Fylkesveien var stengt i lengre tid etter ulykken, men er nå gjenåpnet for trafikk, melder politiet. Trafikken går som normalt.

VG kommer tilbake med mer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder