Postkontor ranet igjen

OSLO Postkontoret på Kjelsås ble ved 10.20 tiden onsdag ranet for et ukjent pengebeløp. Raneren truet med en pistollignende gjenstand under ranet.

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

Under ranet av samme postkontor i forrige uke var det en person med kniv som truet til seg et ukjent beløp før han flyktet fra stedet. Politiet tror at raneren den gangen var alene om ranet.

For kun fem dager siden ble postkontoret på Holtet ranet av en mann ikledt finlandshette. Spesielt i dette tilfellet var at postsjefen satt i møte for å nedlegge Simensbråten postkontor grunnet ransfare. Også ved ranet på Holtet kom raneren seg unna.

Nedla postkontor

Da Simensbråten postkontor ble nedlagt var det niende gangen postkontoret var ranet siden 1971. Posten bestemte derfor å legge ned postkontoret.

-Hensynet til de ansatte og kundenes sikkerhet veier tyngst, sa pressetalsmann Arvid Christensen i Posten i en kommentar til nedleggelsen.

-Når det gjelder dagens ran så har vi ikke hatt tid til å foreta noen vurderinger på hva som skjer fremover. Men, imorgen skal vi ha møte med Oslo Politidistrikt for å diskutere hvordan vi skal forholde oss til problemet, sier sikkerhetssjef Arnfinn Nordheim i Posten til VG Nett.

Fortsetter arbeidet

Han tror ikke det er mulig å gardere seg hundre prosent mot at bevæpnede personer trenger seg inn på postkontor. Nordheim mener derfor Posten må fortsette sitt arbeid med å gjøre ran av postkontor mindre attraktivt for ranerne.

-Vi arbeider med å begrense tilgangen til større pengebeløp.Uregelmessige inspeksjoner av vektere er også noe som er innført, sier Nordheim.

-Var vekterne i nærheten av Kjelsås ved dagens ran?

-Vi har ikke hatt tid til å undersøke dette ennå. Nå er det viktig for oss å fortsette ettervernarbeidet overfor våre ansatte. Det er viktig at de som er så uheldig å bli ranet blir fulgt opp, sier Nordheim.

Ranet på Kjelsås i dag onsdag er det sjette ranet i Oslo den siste tiden. Bare et av ranene er oppklart. Posten har utlovd belønning etter alle ranene.

Også etter dagens ran har Posten utlovd en belønning for de som har opplysninger som fører til oppklaring av ranet. Dusøren er på 25 000 kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder