REDNINGSMENN: Jan Einar Schulze var ute på tur med hunden Charley da hunden ble gjort oppmerksom på mannen som lå i vannet. Foto: Privat

Svaksynt mann reddet opp fra vann i Kragerø

En forbipasserende reddet en nedkjølt mann fra vannet ved Barthebrygga i Kragerø. Mannen er sendt til sykehuset i Telemark.

Artikkelen er over to år gammel

En mann har blitt reddet opp fra vannet i Kragerø tirsdag morgen, melder politiet i Sør-Øst på Twitter.

Det var i 09.35-tiden Sør-Øst politidistrikt fikk melding om at en forbipasserende reddet en mann i 50-årene opp fra det iskalde vannet ved Barthebrygga.

Operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt i Telemark sier til VG at melderen gikk tur med hunden sin da han ble gjort oppmerksom på mannen.

Les også: Familie reddet av hund

– Hunden stoppet opp og da eieren gikk ut på bryggen for å se fikk han øye på mannen. Melderen fikk lagt seg ned på bryggen og dratt mannen opp før han ringte politiet.

Mannen var bevisst da han ble funnet, men var kraftig nedkjølt. Han ble kjørt i ambulanse til sykehuset i Telemark.

KRAFTIG NEDKJØLT: Mannen ble fraktet til sykehuset i Telemark med ambulanse. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

– Han klamret seg til brygga, og ble tynget av en svær parkas han hadde på seg. Det var virkelig bra at noen kom han til unnsetning, sier Nordbø til NTB.

Les også: Eldre mann reddet opp fra vannet i Haugesund

Redningsmennene var Jan Einar Schulze og hunden hans Charley.

– Det var hunden min som ble gjort oppmerksom på mannen. Charley stoppet opp og da jeg snudde meg fikk jeg øye på mannen. Han kunne ikke si hvor lenge han hadde ligget i vannet, men han var ganske kald, forteller Jan Einar til VG.

Mannen skal ifølge politiet være svaksynt, og havnet i vannet ved et uhell. Mannen ble først fraktet til Kragerø sykehus, men ble senere fraktet til Telemark sykehuset, avdeling Skien.

– All ære går til melder som gjorde en formidabel jobb, sier Nordbø.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder