Dansk streik rammer nordmenn

Oslo: Det er først og fremst flypassasjerer med SAS og ferjepassasjerer med DFDS til København som rammes når den danske storstreiken er et faktum ved midnatt.

  • NTB

SAS har daglig 15 ruter fra Oslo til København mens DFDS frakter over 1.000 passasjerer mellom Oslo og den danske hovedstaden hvert døgn. Ferjene har fra i dag bare gått til Helsingborg i Sverige med retur til Oslo. Stena Line og Color Lines trafikkerer Danmark som normalt.

SAS-ledelsen har vurdert å flytte streikerammet trafikk til Norge og Sverige, men gitt opp tanken fordi en slik løsning ville blitt betraktet som streikebryteri. I stedet vil SAS bistå med å flytte sine passasjerer over til andre selskaper.

Heller ikke NSBs tog til København kommer lenger enn til Helsingborg i Sverige. Ferjene mellom Helsingborg og Helsingør er ikke i streik. Dermed vil både tog og ferjepassasjerer kunne komme seg videre fra Helsingborg til Danmark.

Den danske storstreiken vil omfatte om lag 500.000 ansatte i privat sektor. Dessuten har arbeidsgiversiden varslet lockout fra 5. mai for 45.000 butikkansatte og 15.000 elektrikere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder