Dansk streik rammer nordmenn

Oslo: Det er først og fremst flypassasjerer med SAS og ferjepassasjerer med DFDS til København som rammes når den danske storstreiken er et faktum ved midnatt.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

SAS har daglig 15 ruter fra Oslo til København mens DFDS frakter over 1.000 passasjerer mellom Oslo og den danske hovedstaden hvert døgn. Ferjene har fra i dag bare gått til Helsingborg i Sverige med retur til Oslo. Stena Line og Color Lines trafikkerer Danmark som normalt.

SAS-ledelsen har vurdert å flytte streikerammet trafikk til Norge og Sverige, men gitt opp tanken fordi en slik løsning ville blitt betraktet som streikebryteri. I stedet vil SAS bistå med å flytte sine passasjerer over til andre selskaper.

Heller ikke NSBs tog til København kommer lenger enn til Helsingborg i Sverige. Ferjene mellom Helsingborg og Helsingør er ikke i streik. Dermed vil både tog og ferjepassasjerer kunne komme seg videre fra Helsingborg til Danmark.

Den danske storstreiken vil omfatte om lag 500.000 ansatte i privat sektor. Dessuten har arbeidsgiversiden varslet lockout fra 5. mai for 45.000 butikkansatte og 15.000 elektrikere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder