FANT BREV: Anne-Elisabeth Hagens ektemann, Tom Hagen, fant et trusselbrev i boligen. Det er nå analysert av språkeksperter.

FANT BREV: Anne-Elisabeth Hagens ektemann, Tom Hagen, fant et trusselbrev i boligen. Det er nå analysert av språkeksperter. Foto: Jørgen Braastad

Trusselbrev analysert av språkekspert: – Du kan sammenligne språket med DNA

En språkviter har på oppdrag fra politiet analysert trusselbrevet fra dem som angivelig skal ha kidnappet Anne-Elisabeth Hagen.

Det melder NRK.

Språkviteren, som ikke ønsker å kommentere brevets innhold, sier at hennes analyser tar sikte på å si noe om brevets avsender på bakgrunn av språk.

– Du kan sammenligne språket med DNA, sier språkviteren, som ønsker å være anonym.

– Kan avsløre hvem du er

Det var 31. oktober i fjor at Hagen forsvant fra sitt hjem ved Langvannet i Lørenskog.

Ifølge VGs opplysninger mener politiet at boligen er åstedet, og at den 68 år gamle kvinnen ble angrepet mens hun befant seg på badet.

les også

Lørenskog-forsvinningen: Kartlegger konflikter

Onsdag 31. oktober skal ektemannen Tom Hagen ha kommet hjem til tomt hus og en skriftlig beskjed. Der skal det på dårlig norsk ha vært fremsatt en krav på ni millioner euro i kryptovalutaen Monero og en trussel om at kvinnen ville bli drept dersom politiet ble involvert.

– Språket kan avsløre hvem du er, både alderen din og hvor du kommer fra. Det kan gi oss informasjon om språklig tilhørighet, informasjon om blant annet morsmål og geografisk tilhørighet. Det vil si hvor vedkommende bor eller har bodd. Det kan også si noe om utdanning og arbeidserfaring, sier språkviteren til statskanalen.

Kartlegger konflikter

I jakten på svar i forsvinningsgåten, undersøker politiet mulige konflikter i forretningene og privatlivet til milliardærekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagen.

Denne uken ble det kjent at de mulige kidnapperne igjen skal ha tatt kontakt og åpnet for forhandlinger, som kan ende med at Anne-Elisabeth Hagen (68) kommer trygt hjem.

Etterforskerne har inntil nylig undersøkt om det finnes potensielle fiender som kan ha hatt som mål å ramme ekteparet fra Lørenskog – og stå bak det som er politiets hovedteori: Anne-Elisabeth Hagen er bortført.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder