Etterforsker drap i Oslo - mann pågrepet utenbys

BJØRNDAL (VG) En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død i en leilighet.

Artikkelen er over ett år gammel

– På bakgrunn av funn som er gjort inne i leiligheten, ønsker vi å gjøre flere etterforskningsskritt. Vi betrakter dødsfallet som mistenkelig, sier operasjonsleder Line Skott ved Oslo politidistrikt til VG.

Politiet er ikke sikre på den avdødes identitet, og har derfor ikke fått varslet pårørende. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drap.

– Vi har pågrepet en person. Han er siktet for drap, opplyste politiinspektør Grete Metlid på en pressekonferanse torsdag kveld.

– Han har hatt en samtale med forsvarer i går, og valgte å ikke forklare seg da. Det vil nok bli gjort nye avtaler i dag, sier Metlid fredag morgen.

Siktedes forsvarer, Mette Yvonne Larsen, opplyser til VG at mannen skal avhøres fredag formiddag.

Ikke kjent for politiet fra før

Metlid forteller at han ikke er tidligere kjent for politiet. Mannen ble pågrepet utenfor Oslo, på bakgrunn av opplysninger politiet har fått i etterforskningen.

Den pågrepne mannen ble brakt til politihuset i Oslo torsdag kveld.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om den eventuelle relasjonen mellom mannen og den døde kvinnen.

– Vi har noen opplysninger vi jobber med. Vi jobber ut ifra at det har vært en eller annen form for kontakt, sier Metlid, og legger til at det ikke tyder på at det har vært et innbrudd eller lignende.

Møtte ikke på jobb

En nabo sier til VG at kvinnen som bor på adressen, hvor politiet nå er, ble sett i nabolaget mandag og tirsdag. Onsdag var hun satt opp på vakt, og jobben har forhørt seg med naboer da hun ikke møtte opp. Hun beskrives som en snill og hjelpsom nabo som var godt likt.

Politiet bekrefter at de mottok en bekymringsmelding fra kvinnens arbeidsgiver etter at hun ikke møtte opp på jobb, og at det var bakgrunnen for at de tok seg inn i leiligheten. Det var forhold på stedet som gjorde at politiet raskt anså dødsfallet som mistenkelig. Overfor VG ønsker ikke Metlid å si noe om hvor lenge kvinnen kan ha vært død.

– Vi har nok en teori om når hun døde, men vi kan ikke si noe om det nå.

Hun kan ikke si noe om hva motivet kan ha vært.

Utenfor leiligheten hvor kvinnen ble funnet, har det gjennom ettermiddagen vært et stort politioppbud. Hundepatruljer har gjort søk i området, og ved 20.45-tiden jobber krimteknikere fortsatt inne i den aktuelle leiligheten.

Gjennom kvelden har politiet blant annet gått gjennom søppel. I tillegg har de dekket til verandaen til den aktuelle leiligheten med sort plast.

Sent torsdag kveld sperrer politiet av søppelrom i nabolaget, for å gjøre undersøkelser der.

Politiet som er i området er torsdag kveld er fortsatt bevæpnet. Overfor VG ønsker ikke politiet å utdype hvilken vurdering som ligger bak dette.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder