ETTERFORSKER: Politiet sperret natt til søndag av et større område etter knivstikkingen i Storgata. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

Politiet jakter to mistenkte etter knivstikking av tre menn

Politiet jobber med å identifisere to menn som de mistenker for å stå bak knivstikking av tre menn i Oslo natt til søndag.

Publisert:

Det forteller politiadvokat Helene Lønningdal til VG mandag. Ingen er pågrepet i saken.

– Vi har fått et litt klarere bilde av de mistenkte og jobber med å identifisere dem. Vi kartlegger også all videoovervåkning som foreligger.

les også

Tre menn skadet i knivstikking i Oslo

Den første meldingen til politiet kom inn klokken 02.07 natt til søndag, og gikk ut på at en mann lå på bakken etter å ha blitt knivstukket i Storgata i sentrum av hovedstaden.

ÅSTED: Utenfor Rett Inn Bar er det tydelige blodspor på bakken.

Politiet fikk senere melding fra legevakten om at det hadde kommet inn ytterligere to personer med knivskader fra samme slagsmål. Senere ble også disse kjørt til akuttmottaket på Ullevål sykehus.

– Vet dere noe mer om bakgrunnen for hendelsen?

– Politiet har ikke holdepunkter for at de fornærmede og mistenkte kjente hverandre fra før. Dette er noe politiet nå søker å kartlegge, sier Lønningdal.

Jakter to personer

De to som nå har status som mistenkte ble sett løpende fra stedet, og politiet beskriver dem som menn med nordafrikansk utseende.

Den ene beskrives som 185 centimeter høy, iført mørk parkasjakke, mørke bukser og lyse sko.

Den andre beskrives som en mann mellom 25–30 år, rundt 165 centimeter høy og iført svart lue. Ifølge vitner skal mannen ha snakket svensk.

Vet du noe om saken? Tips VG her!

Avhørt ett av ofrene

Mannen som ble funnet liggende i Storgata ble sendt til sykehus i ambulanse med knivskader i magen. Han ble tidlig betegnet som kritisk skadet, men Lønningdal opplyser at tilstanden til mannen, som er i 30-årene, nå er stabil.

– Politiet vil ta avhør av vedkommende så snart det lar seg gjøre, forhåpentlig i dag eller i løpet av morgendagen, sier politiadvokaten.

De to andre ofrene, som oppsøkte legevakten på eget initiativ, er menn i 20-årene. Ifølge Lønningdal er de nå utenfor fare.

– Den ene av dem er avhørt. Jeg ønsker ikke å utdype ytterligere hva vedkommende har forklart i avhør. Den andre vil bli avhørt i dag.

Politiet har tatt vitneavhør og søker også å komme i kontakt med flere vitner.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder