STUPER: Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik håper å få kunne snakke rød politikk i tiden etter regjeringsforhandlingene. Hun mener partiets nedgang på meningsmålingene skyldes at regjeringsforhandlingene har tatt det meste av oppmerksomheten. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ap stuper på ny meningsmåling

Arbeiderpartiet går tilbake hele 3,7 prosentpoeng til en oppslutning på 26,3 prosent på en meningsmåling laget for Dagens Næringsliv.

mia.becker@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– De siste ukene har vært preget av regjeringsforhandlingene og posisjonene der. Det har handlet mindre om Arbeiderpartiets politikk, sier nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik til Dagens Næringsliv.

Hun tror Aps plass i skyggen av regjeringsforhandlingene er årsaken til nedgangen.

les også

Her er den nye Solberg-regjeringen

Dersom meningsmålingen var et valgresultat, ville det likevel blitt rødgrønt flertall. De fire partiene i Erna Solbergs utvidede regjering ville endt med 79 stortingsmandater – mot 87 for Ap, Sp og SV.

Senterpartiet stiger 1,2 prosentpoeng fra desember og får en oppslutning på 13,4 prosent. SV går også fram 1,4 prosentpoeng til en oppslutning på 6,9 prosent.

les også

Høyres leder i Innlandet: Regjeringen speiler ikke landet godt nok

Blant regjeringspartiene går Frp fram 1,3 prosentpoeng til 13,3 prosent. Ellers er det bare mindre endringer.

For de øvrige partiene viste meningsmålingen som følger (endring i parentes): Høyre 23,6 (-0,7) Frp 13,2 prosent (+1,3), KrF 3,5 prosent (0), Venstre 4,3 prosent (+0,1) og MDG 3,8 prosent (+1,4) og Rødt 3,1 prosent (-1,8).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder