ÅSTED: Det var i denne tunnelen på Filipstad at en tenåring mistet livet og to ble alvorlig skadet. Foto: TORE KRISTIANSEN, VG

Rektor etter tunnelulykken: – Vi er dypt bekymret for vår elev

Jenta (16) som ble alvorlig skadet i strømulykken i Oslo gikk på skole i Drammen. Flere av elevene der kjente også gutten som mistet livet.

– Vi er selvfølgelig dypt bekymret for vår elev, og har et sterkt håp om at hun skal klare seg. Dette er helt forferdelig. Våre tanker går også til den omkomne guttens familie, sier fungerende rektor ved den aktuelle skolen til VG.

I likhet med den 16 år gamle jenta, ligger også en 15 år gammel gutt fortsatt på Haukeland sykehus med alvorlige skader. En gutt født i 2003 mistet livet da de tre tenåringene tok seg inn i en tunnel ved jernbanelinjen på Filipstad, og kom i kontakt med en strømførende kilde.

Vet du noe om saken? Tips oss her!

På ungdomsskolen i Drammen var det flere som kjente gutten.

– Elever og foresatte har gjort oss kjent med at han tidligere har gått på barneskole med mange av elevene her. Det er mange her som har en relasjon til ham, og det er naturligvis stor sorg knyttet til tapet, sier fungerende rektor.

De to guttene var elever ved Ruseløkka skole i Oslo - se intervju med rektor her:

I Buskerud er det denne uken vinterferie, og det har derfor ikke vært naturlig å samle elevene på skolen, sier fungerende rektor. Men skolen har sendt ut SMS til alle foresatte om at jenta som er skadet er elev – og torsdag og fredag har de bemanning på skolen.

– Det viktigste for oss er å sørge for at ungdommene får en arena hvor de får snakke sammen om det som har skjedd, dele følelser og få god informasjon. Vår oppgave er å legge til rette for det, sier fungerende rektor.

Tunnelulykken i Oslo: – Så mye som 40 centimeter avstand påfører alvorlig skade

På Ruseløkka skole i Oslo ble det tirsdag holdt minnestund for gutten som mistet livet i ulykken. Rektoren sto for minneord under samlingen, mens assisterende rektor Mona Felumb Holmgren leste opp noen av minneordene som elevene selv har skrevet til gutten som omkom. Flere av sang under minnestunden, og hver enkelt elev tente et lys.

– Stemningen er veldig preget også i dag. Fra i morgen prøver vi å komme tilbake til en normal og forutsigbar skoledag, sier skolens rektor Merete Hansen til NTB.

Den 15 år gamle gutten og 16 år gamle jenta som er alvorlig skadet er fortsatt ikke avhørt, og politiet ønsker på nåværende tidspunkt ikke å si noe mer om hva de mener skjedde i tunnelen.

De ønsker heller ikke å kommentere den omtalte kjøreledningen 5,5 meter over bakken, som Bane NOR tror de kom borti. Et sentralt tema etter dødsulykken er hvorvidt området var godt nok sikret med gjerder og skilt.

Dette er noe som etterforskes av politiet, og tirsdag formiddag var også Statens havarikommisjon på ulykkesstedet sammen med brannvesenet og Bane NOR.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder