Vibeke Skofterud omkom i vannscooter-ulykke

Den kjente langrennsløperen ble meldt savnet da hun ikke kom hjem til hytta lørdag kveld. Søndag morgen ble hun funnet død på en holme utenfor Arendal.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Vibeke Skofterud først ble meldt savnet klokken 01.00 natt til søndag. Ved 11.30-tiden ble hun funnet på øya St. Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av en lege fra luftambulansen.

– Det var da en vannscooter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannscooterulykke, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker.

DØDSULYKKE: Ulykken skal ha skjedd i sundet mellom Hove camping på Tromøya og fastlandet i Arendal kommune. Foto: Esben Holm Eskelund/geita.no

Skofterud bodde på en hytte i området, bekrefter politiet overfor VG.

Kom ikke hjem til hytta – ble meldt savnet

På sin Instagram la Vibeke Skofterud lørdag kveld like før klokken 20 ut en såkalt «story» hvor hun og kjæresten smilende kjører vannscooter på vei til Pollen i sentrum av Arendal. Der spilte blant andre Julie Bergan, Madcon og Mkeem under festivalen Canal Street.

les også

Bjørgen om Skofterud: – Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått

I senere oppdatering sitter Skofterud og kjæresten i solen og hører på konsert.

Kun timer senere ble hun meldt savnet. Politiet bekrefter til VG at det var familien som meldte henne savnet klokken 01. Politiet mener hun var alene på vannscooteren da ulykken skjedde.

– At hun ikke dukket opp på hytta som forventet, var bakgrunnen for at hun ble meldt savnet, sier operasjonsleder Lars Hyberg til VG.

I løpet av natten ble det gjort undersøkelser om hun kan ha dratt andre steder enn hytta – til venner eller bekjente. Søndag morgen startet de søk i fjorden.

– Tror dere hun har kjørt hjem fra Arendal på vannscooter?

– Det kjenner vi ikke til foreløpig. Det får etterforskningen ta stilling til, etter at de involverte parter har blitt intervjuet. Men det er ikke noe per nå som tyder på at det er andre som var involvert i ulykken, sier Hyberg.

Her kan du sende inn en siste hilsen til langrennsstjernen

OL-gull

Vibeke Skofterud ble 38 år gammel. Hun kommer fra Slitu i Østfold, og har gjort stor suksess både nasjonalt og internasjonalt som langrennsløper.

Hun gikk på Norges gull-lag i stafett i 2010-OL sammen med Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen. Skofterud gikk startetappen.

Både i 2005 og 2011 var hun med på Norges vinnende lag i VM over 4 x 5 km. I 2005 utgjorde Bjørgen, Størmer Steira og Hilde G. Pedersen lagvenninnene, mens det i 2011 var nøyaktig de samme fire som i OL i 2010.

Idretts-Norge i sorg: – En jente som aldri vil bli glemt

TV-ekspert

I 2012 vant hun det tradisjonsrike Vasaloppet, og satte ny løyperekord i kvinneklassen med 4.08,24. Dette var første gangen en norsk kvinne vant Vasaloppet etter at det ble en offisiell kvinneklasse i 1997.

Vibeke Skofterud var med i verdenseliten i mer enn ti år. I januar 2014 meddelte hun at hun ville trekke seg fra landslaget og i stedet satse på langløp. Så i 2015 kom meldingen om at hun la opp karrieren som langrennsløper på toppnivå. Hun satset på en TV-karriere, og i siste OL jobbet hun som Eurosport-ekspert.

I april i år ble hun nevnt som en av flere aktuelle kandidater for en trenerrolle på damelandslaget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder