FINANSPOLITISK TALSMANN: Helge Andre Njåstad, her fra budsjettforhandlingene med KrF, Høyre, Venstre og Frp før jul. Foto: Frode Hansen

Njåstad: - Jeg forstår at det blir reagert

Helge Andre Njåstad (Frp) la et kort jobbmøte med bekjente til Geilo, sto på ski og tilbrakte tid med familien, på Stortingets regning.

Ifølge NRK skal Njåstad, som er andre nestleder i Stortingets finanskomite, i flere tilfeller ha tatt med familien på flotte hoteller rundt i Norge. Ved å arrangere korte jobbmøter på samme sted, fikk Njåstad reisene dekket av Stortinget.

Til VG sier Njåstad at han forstår at folk reagerer på turene han har fått refundert fra Stortinget.

– Jeg forstår at det blir reagert, slik saken er fremstilt. Jeg har ikke noe problem med å forstå det, sier Njåstad.

les også

Stortinget anmelder Keshvari for falske reiseregninger

Onsdag i påskeuken 2016 tok Njåstad ut en leiebil i Oslo sentrum, og kjørte med sin daværende samboer til vintersportsstedet Geilo. Der tok han, ifølge NRK, inn på Dr. Holms hotell. På samme hotell hadde også Njåstads foreldre og stortingsrepresentantens sønn, tatt inn to dager tidligere.

Ifølge reiseregninger NRK har fått innsyn i, oppga Njåstad et møte med selskapene Tippetue Arkitekter og Privatmegleren i Bergen, som årsak til turen til Geilo. Bak selskapene står ekteparet Mette Rakner og Yngve Fløisand, begge venner av Njåstad, ifølge kanalen.

Overfor VG beskriver Njåstad ekteparet som bekjente.

Fløisand har hytte i Austevoll, kommunen Njåstad tidligere var ordfører i.

– Vi er ikke nære venner, men vi kjenner hverandre. Vi har vært knyttet sammen politisk. Jeg treffer dem også privat et par ganger i året, sier Njåstad.

HOTELL: Dr. Holms hotell på Geilo. Foto: Espen Braata

les også

Carl I. Hagen spurte om riksrett for bedragerisiktet partifelle

Møtet fant, ifølge Njåstad og ekteparet, sted i hotellets lobby. Senere på ettermiddagen fortsetter de tre samværet i en privat leilighet på Geilo. Dit kom også Njåstads foreldre, sønn og tidligere samboer.

Ifølge NRKs gjennomgang av Frp-representantens poster på sosiale medier, var Njåstad en tur i skiløpe på skjærtorsdag, dagen etter at han kommer til Geilo.

For dette døgnet fakturerte Njåstad Stortinget for til sammen 5733 kroner, noe han også fikk utbetalt.

les også

Bedragerisiktede Mazyar Keshvari beklager

Til NRK sier Njåstad at han holdt møte for å få en travel hverdag til å gå opp.

– Da hadde jeg møte med ulike næringsaktører fra Bergen som hadde innspill til plan- og bygningsloven. Så kombinerte jeg det med å ta sønnen min med tilbake, sier Njåstad.

NRK omtaler også en tur Njåstad hadde til Støtvig Hotell på Larkollen, hvor også familien deltok. I tillegg omtales en tur til Bergen, hvor Njåstad og sønnen overnatter på nyuoppussede Hotell Norge.

Njåstad sier til VG at han vil tenke seg nøyere om i fremtiden.

– Jeg vil være forsiktig med å ha ting som kan stilles spørsmålstegn ved i fremtiden, selvfølgelig, sier Njåstad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder